Buffé 1
DRYCK Vinterns varma drycker Den här vintern bjud
er på mer än glögg. Fyll upp glasen med värmande rödbetslatte, äggtoddy med apelsin eller kryddig äppelmust. RECEPT SOFIA NILSSON STYLING LINDA BERLIN FOTO SUSANNA BLÅVARG SVARTVINBÄRSDRYCK MED INGEFÄRA 6 PERSONER / 15 MIN Koka upp 3 dl svartvinbärssaft, 1 liter vatten och 3 cm skalad skivad ingefära i en kastrull. Sila och häll upp i sex glas. ÄGGTODDY MED APELSIN OCH VANILJ 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 6 dl mjölk 4 äggulor ¾ dl rörsocker ½ tsk vaniljpulver 1 msk finrivet apelsinskal Ev ¾ dl mörk rom GÖR SÅ HÄR 1. Värm mjölken. 2. Vispa äggulor, socker, vaniljpulver och apelsinskal med elvisp till en krämig smet. Vispa ner rommen och mjölken. Vispa tills det blir skummigt. 3. Häll upp i fyra glas och toppa gärna med finrivet apelsinskal. 16 BUFFÉ #12/2018 KAFFE MED GLASS OCH DULCE DE LECHE 4 PERSONER / 15 MIN Fördela 6 dl kaffe i fyra glas. Toppa med en kula vaniljglass och ringla över dulce de leche.