Buffé 1
NYÅRSMENY Förbered nyårsmenyn 2–3 DAGAR INNAN Gör
kryddiga majonnäsen, citronoljan, mandelglassen och rostade vita chokladen. DAGEN INNAN Baka rödbetorna och rosta paprikan. Tina hjortronen. 30 MIN FÖRE SERVERING Skär upp avokadon och pressa över citronjuice. Gör risotton. VID SERVERING Lägg upp förrätten. Värm paprikan och lägg upp varmrätten. Mixa glassen och lägg upp desserten. EFTERRÄTT ROSTAD MANDELGLASS MED HJORTRON OCH VIT CHOKLAD 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 100 g skalad sötmandel 100 g vegansk vit choklad 1 bittermandel 1 burk kokosmjölk 400 ml ½ dl vatten ½ dl rörsocker 1 krm salt 250 g tinade frysta hjortron GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg ¹/³ av mandeln i en ugnsform och rosta i mitten av ugnen ca 10 minuter. 2. Riv chokladen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten 25 BUFFÉ #12/2018 av ugnen ca 5 minuter tills chokladen är gyllene. Ta ut och låt svalna. Bryt till smulor. 3. Lägg den rostade mandeln i en skål tillsammans med resten av mandeln och bittermandeln. Häll på kallt vatten så det täcker och ställ i kylen över natten eller minst 8 timmar. Koka upp vatten och socker. Låt svalna. 4. Häll av mandeln. Mixa mandel, sockerlag, salt och 1 dl kokosmjölk i en blender eller matberedare till en slät kräm. Tillsätt resten av kokosmjölken och mixa slätt. Häll i en form och ställ i frysen minst 6 timmar. 5. Vid servering: Ta fram glassen och låt stå ca 30 minuter. Skär i mindre bitar och mixa till en slät glass i en blender eller matberedare. 6. Servera direkt med hjortron och rostad vit choklad.