Buffé 1
EFTERRÄTT VANILJGLASS MED MISOKOLASÅS OCH SESAMPU
FFAR 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 2 dl rispuffar 2 msk flytande honung 2 msk rostade sesamfrön ½ tsk flingsalt 1 dl vispgrädde 1 dl strösocker 1 dl ljus sirap 1 krm vaniljpulver 1 msk vit misopaste ½ liter vaniljglass GÖR SÅ HÄR 1. Rosta rispuffarna i en stekpanna tillsammans med honung tills de får lite färg. Lägg på bakplåtspapper och strö över sesamfrön och salt. Låt svalna. 2. Vispa ihop grädde, socker, sirap, vaniljpulver och misopaste i en kastrull. Låt koka på svag värme ca 5 minuter till en sås. Låt svalna. TIPS! Misokolasåsen håller sig i kyl ca 1 vecka. VARMRÄTT KRYDDIG HOISINKYCKLING MED SYRAD GURKA OCH JORDNÖTTER 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 8 kycklinglårfiléer 2 gula lökar 2 dl hoisinsås 1 dl vatten 1 msk vitvinsvinäger 1 ½ msk kinesisk soja 1 finhackad vitlöksklyfta 1 msk finhackad färsk ingefära 1 krm chiliflakes 3 stjärnanis 1 krm malen kanel 1 liten gurka 1 msk vitvinsvinäger 1 krm salt 1 dl finhackade jordnötter kokt rundkornigt ris till servering GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. Skala och halvera löken. 2. Lägg kyckling och löken i en ugnsform med hög kant. 3. Blanda hoisinsås, vatten, vinäger, soja, vitlök, ingefära, chiliflakes, stjärnanis och kanel. Häll över. 4. Baka i mitten av ugnen ca 40 minuter tills kycklingen är mör och löken är mjuk. 5. Skär gurkan i strimlor. Blanda med vinäger och salt. 6. Servera kycklingen med löken, gurkan, jordnötter och ris. 23 BUFFÉ #12/2018 3. Servera såsen kall eller ljummen med glass och puffar.