Buffé 1
UGNSLAGAT SKALDJURSLASAGNE MED RICOTTA OCH TOMAT
4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER ½ purjolök 250 g 1 fänkål ca 250 g 1 riven vitlöksklyfta 2 msk smör 1 dl vitt vin 100 g bladspenat 250 g ricotta 3 dl vispgrädde 2 msk konc hummerfond 2 tsk finrivet citronskal 250 g körsbärstomater 200 g färska lasagneplattor ca 250 g skalade färska räkor 1 dl riven parmesan salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Ansa och skölj purjolöken. Skiva purjolök och fänkål tunt. Fräs purjolök, fänkål och vitlök i smöret på medelvärme ca 5 minuter tills det mjuknar. Häll på vin och låt koka in. Tillsätt spenat och fräs ytterligare någon minut. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. 3. Vispa ihop ricotta, grädde, fond och citronskal med ½ tsk salt och 2 krm peppar. 4. Skiva tomaterna. Varva lasagneplattor med fräset, räkor, såsen och tomater i en smord ugnsform. Avsluta med plattor och sås. Strö över parmesan. 5. Grädda i mitten av ugnen 25–30 minuter. TIPS! Förbered lasagnen och ställ i kylen. Grädda vid servering. 31 BUFFÉ #12/2018