Buffé 1
› FRUKOST BAKAD BANANGRÖT MED TAHINIHONUNG 6 PERS
ONER / 45 MIN INGREDIENSER 4 dl havregryn 1 tsk malen kanel ½ tsk malen kardemumma ½ tsk malen ingefära 2 krm vaniljpulver ½ tsk salt 1 ägg 4 msk honung 5 dl havredryck 4 små bananer grekisk yoghurt till servering Tahinihonung 2 msk tahini 3 msk honung GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°C. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ihop ägg, 2 msk honung och havredryck. Blanda ner de torra ingredienserna. 2. Häll i en smord ugnsform. Skala och dela bananerna längs med. Lägg bananhalvorna på gröten och ringla över 2 msk honung. Sätt in i mitten av ugnen ca 25 minuter. 3. Rör ihop tahini och honung. Servera gröten med tahinihonung och yoghurt. TIPS! Byt ut havredrycken mot kokosmjölk. CROISSANT MED KRÄMIG ÄGGRÖRA, AVOKADO OCH CHILI 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 4 croissanter 4 ägg 1 dl vispgrädde 2 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör 2 avokador skivad röd chili och smörgåskrasse GÖR SÅ HÄR 1. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en bunke. Smält smöret i en stekpanna. Häll i äggsmeten och rör med en visp till en krämig äggröra på låg värme. 2. Dela och kärna ur avokadon. Skär i skivor. 3. Dela croissanterna och fyll med äggröra, avokado, chili och klippt krasse. 15 BUFFÉ #12/2018