Buffé 1
LEDARE & MEDARBETARE FANNY HANSSON Fotograf Fanny
är fotografen med bas i Göteborg men med hela Sverige som arbetsplats. Hon fotar inredning och mat och har fyra kokböcker innanför rocken. Den senaste är Artilleriets A. Journal of West Coast Culinary som lyfter fram Göteborgs restaurangliv. Hennes bilder ser du på sidorna 11–15. Hur firar du in det nya året? – Med min blivande man och några nära vänner skålandes med gott bubbel, kanske orange naturvin! Vad ser du mest fram emot med 2019? – 2019 kommer bli ett riktigt kalasår! Jag ser verkligen fram emot att fylla 30, och i slutet av sommaren gifta mig med mannen i mitt liv. Att planera fest är något av det bästa jag vet, inte minst att sätta menyn. Det ska bli så roligt att få guidning och hjälp av alla våra vänner i matbranschen. Gör festernas fest till en fantastisk smakupplevelse. DET NYA ÅRET väntar runt hörnet och i din hand håller du årets sista nummer av Buffé. Under 2018 har vi inte bara fyllt varje nummer med härlig matinspiration, vi har dessutom haft äran att lära känna er läsare och ta del av era tankar om nya Buffé. För att inte tala om all inspiration ni delat med er av under hashtagen #mittbufferecept på Instagram. NÅGOT VI TAGIT fasta på längs vägen är att det finns lika många smakpreferenser som läsare. Av den anledningen har vi komponerat tre olika nyårsmenyer, med rätter som inte bara gör festernas fest till en fantastisk smakupplevelse, utan även frigör mer tid med dina gäster. Hur du än firar in det nya året, i storslagen festanda eller mer avslappnat med nära och kära så hittar du inspirationen på sidorna 19–25. MEN INNAN VI kommit fram till årets sista dag bjuder månaden på massor av tillfällen att njuta av god mat och dryck. Varför inte ta vara på de lediga morgnarna och bjuda på en riktigt lyxig frukost? På sidorna 11–15 hittar du vår godaste banangröt i ugn och perfekt french toast med ricotta och bär! Sist men inte minst vill vi rikta ett stort tack till alla er fantastiska läsare, hemmakockar och inspiratörer. Och givetvis – önska er ett riktigt gott nytt år! Redaktionen / FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölk protein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. TOVE NILSSON Stylist & receptkreatör Tove Nilsson har jobbat med det mesta i matens värld. Från egna matkurser och catering till recept- och stylinguppdrag för tidningar, radio och tv. Hon har dessutom gett ut en rad olika kokböcker. Du hittar hennes recept och styling på sidorna 19–25. Hur firar du in det nya året? – Med familjen. Ätandes god mat i Skåne. Vad ser du mest fram emot med 2019? – Att få börja jobba för fullt igen! Har varit föräldraledig nu till och från i tre års tid. Nu är jag så pepp! ICA-medarbetare i fokus ERIKA VASS JOHNSSON Kategoriansvarig ICA färsk färdigmat Erika med musikstudier på Kungliga Musikhögskolan i bagaget och en bakgrund som delikatesskonsult jobbar numer som kategoriansvarig för ICAs breda sortiment av färsk färdigmat. Vad ser du mest fram emot med 2019? – Att jag utmanat mig själv att göra en svensk klassiker, hur ska detta gå… Vilken är din favorit i sortimentet av färsk färdigmat? – Det måste vara vår färska pizza, de är vansinnigt goda. Pesto mozzarella är min favorit. Kommer det någon rolig nyhet i sortimentet under 2019? – Vi kommer att lansera en supergod pastabox, med karljohansvamp och tryffel. Den kommer att bli en storsäljare tror jag! 5 BUFFÉ #12/2018 Under arbetet med tre nyårsmenyer och vår godaste frukostfrossa! Ledare “