Buffé 1
NYÅRSMENY Förbered nyårsmenyn DAGEN INNAN Blanda
smetanan. Gör pumpapurén och chokladkrämen. SAMMA DAG Rensa hummern, hacka löken, plocka dillen och klipp krassen. Stek ananasen. VID SERVERING Lägg upp förrätten. Stek torsken och värm purén, lägg upp varmrätten. Lägg upp desserten. VARMRÄTT STEKT TORSKRYGG MED PUMPAPURÉ OCH ROSTADE HASSELNÖTTER 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 liten butternutpumpa ca 800 g ½ rotselleri 350 g 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 3 dl vispgrädde 2 msk asiatisk fisksås 1–2 msk vitvinsvinäger 4 bitar torskryggfilé à 150 g 4 msk smör 1 ½ dl rostade hasselnötter 2 msk finskuren gräslök salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Skala och skär pumpa och rotselleri i tärningar. Skala och klyfta löken. Skala vitlöken. Lägg pumpa, rotselleri, lök och 2 vitlöksklyftor i en ugnsform och häll på grädde och fisksås. Ställ in i mitten av ugnen ca 1 timme. 3. Mixa till en slät puré och smaka av med vinäger och ev salt. 4. Krossa 2 vitlöksklyftor. Stek torsken i smöret med vitlöken och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. 5. Servera torsken med pumpapuré, hackade hasselnötter och gräslök. 21 BUFFÉ #12/2018