Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 SPORTIGA ENERGIKICKAR HONUNGSFRÖBIT
MED HASSELNÖTTER OCH APRIKOSER En riktig energibomb! Aprikoserna går att byta ut mot torkade katrinplommon, dadlar eller fikon. Hasselnötter kan ersättas med t ex valnötter eller mandlar. GER CA 16 BITAR 100 g hasselnötter 100 g torkade aprikoser 1 dl havregryn 1 dl solrosfrön 1 msk vaniljsocker 75 g smör 1 dl honung 1/2 dl socker 1 äggvita rapsolja salt GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 175°C. Klä en ugnssäker form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper. Grovhacka hasselnötterna. Skär aprikoserna i mindre bitar. Blanda hasselnötter, aprikoser, havregryn, solrosfrön, vaniljsocker och 1/2 tsk salt i en bunke. Ställ åt sidan. 2.Blanda smör, honung, socker och 1 msk rapsolja i en kastrull. Låt sjuda ca 2 minuter. Rör om då och då. Ta från värmen och låt svalna. 3.Vispa ner äggvitan. Vänd ner äggsmeten i grynblandningen och arbeta samman noga. Häll smeten i formen och bre ut den jämnt. 4.Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Lägg på lite aluminiumfolie efter cirka halva tiden så att den inte bränns. 5.Låt kakan kallna helt och skär i portionsbitar. Förvara i en lufttät burk. FÖR ALLA? Innehåller ägg. Gör glutenfri: använd Ren havre, Semper. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Gör energibitarna själv – mycket godare och betydligt billigare än köpta. I den vackra burken ligger sega tranbärsrutor med vit choklad, jordnötskakor med marshmallows, kokos och banan samt honungsfröbitar med hasselnötter och aprikoser. Recept på de två förstnämnda hittar du på www.ICA/buffe.se FÖR ALLA? Risgrynsyoghurt med äpplen och valnötter. Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein. RISGRYNSYOGHURT MED ÄPPLEN OCH VALNÖTTER Supersnabbt mellanmål som gjort för att äta ute. Kanelen går att röra ner direkt när du blandar ihop yoghurten. FÖR 4 PERSONER 2 1/2 dl risgrynsgröt 2 stora äpplen juice från 1/2 apelsin 100 g valnötter 2 dl matyoghurt (10 %) 2 msk flytande honung 2 tsk kanel GÖR SÅ HÄR: 1.Dela och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre tärningar. Blanda äppeltärningarna med apelsinjuicen. Förvara i en tät plastburk. 2.Rosta valnötterna lätt i en torr stekpanna. 3.Blanda gröt, matyoghurt och honung i en tät plastburk. Servera risgrynsyoghurten med äppelsalladen. Toppa med delade valnötter och pudra över kanel vid servering. BUFFÉ 2 • 2 010 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40