Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 DANIEL BIVESON Ålder: 33 år. Yrke: Sn
owboardåkare. Bor: På Lidingö i Stockholm med sambon Aprilia Hägglöf. Aktuell: Tävlar i parallellstorslalom i sitt sista OS, i Vancouver, sedan väntar ett vanligt arbete. Resultat OS 2006: Kom på 16:e plats i parallellstorslalom (1/8-final). Gärna i backen: Nötter, frön och torkad frukt. Bästa skidorterna: Italienska Dolomiterna, har allt, Telluride i Colorado och så Whistler – riktigt, riktigt bra. MEXIKANSK CHILI MED LIMEYOGHURT Höjdaralternativ till fredagstacon! Daniel gillar sin chili »hot’n spicy«. Så snåla inte med tabascon omdu föredrar detsamma. FÖR 4 PERSONER ca 500 g strimlat nötkött (av t ex biff) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk färskpressad limejuice 1/2 tsk tabasco 1 1/2 tsk paprikapulver 1 1/2 tsk spiskummin 500 g krossade tomater 1 burk svarta bönor (400 g) 1 förpackning tortillabröd (ca 340 g) VARMAVOKADOSOPPA Skala och finhacka 1 liten gul lök. Fräs den glansig i 1 msk olja i en stor kastrull. Häll på 7 dl vatten, 2 msk konc kycklingfond och 1 dl crème fraiche. Låt koka upp. Dela, kärna ur och gröp ur 3 avokador. Skär i mindre bitar. Blanda i soppan och mixa den slät med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt 1 msk limejuice, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Garnera med vattenkrasse och servera med en smörgås, gärna en laxbruschetta, se recept på www.ICA.se/buffé. 8 BUFFÉ 2 • 2 010 olivolja salt, vitpeppar koriander till garnering LIMEYOGHURT 2 dl matyoghurt (10 %) rivet skal och färskpressad juice av 1 lime TIPS! CHILISALLAD Skala, halvera och skär 1 rödlök i tunna strimlor. Dela, kärna ur och skär 2 paprikor i tunna strimlor. Blanda lök och paprika med 1 burk inlagd, skivad jalapeño (ca 220 g). GÖR SÅ HÄR: 1.Börja med limeyoghurten. Blanda yoghurt med limeskal, juice, 2 krm salt och 1/2 krm peppar. Ställ kallt fram till servering. 2.Skala, halvera och skär löken i skivor. Skala och finhacka vitlöken. 3.Blanda köttet med lök, vitlök, limejuice, tabasco, paprikapulver och spiskummin. 4.Lägg i dubbla plastpåsar, knyt ihop och låt marinera ca 30 minuter. 5.Ta upp kött och lök ur påsen. Stek det i 2 msk olja i en stor stekpanna/gryta 3–4 minuter. 6.Tillsätt krossade tomater. Låt koka ca 15 minuter, tills köttet är mört. Häll av bönorna och tillsätt dem i grytan. Blanda runt och låt dem bli varma. Krydda med 3 krm salt. 7.Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Garnera grytan med koriander. Servera med limeyoghurt och de varma bröden. Rödlök, paprika och inlagd jalapeño är gott till (se tips). FÖR ALLA? Fri från gluten om glutenfri specialtortilla används. Fri från ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt. Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40