Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 HELSTEKT OXFILÉ MED LJUMMEN RÖDBETSSA
LLAD OCH GETOSTCRÈME Drömrätt för köttälskaren Jessica som ger henne längtan till österrikiska Sölden. Lyxigt, matigt och väldigt gott! FÖR 4 PERSONER 700 g oxfilé i bit olivolja salt, flingsalt, peppar GETOSTCRÈME 100 g getost (av chèvretyp) 2 dl crème fraiche SALLAD 2 rödbetor 1 ask sockerärter (150 g) 1 burk matvete (410 g) 1 påse babyspenat (70 g) 2 msk färskpressad limejuice GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 125°C. 2.Putsa och bryn oxfilén runt om i 1 msk olja i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 58–65°C (rosa–genomstekt), det tar ca 1 timme. 3.Ta ut köttet. Linda in det i smörpapper. Låt vila 15–20 minuter. 4.Getostcrème: Gaffelmosa getosten och blanda med crème fraiche, 1 krm salt och 1 krm peppar. 5.Sallad: Koka rödbetorna mjuka. Gnid bort skalet under rinnande kallt vatten. 6.Dela sockerärterna på snedden. Skär rödbetorna i klyftor. Fräs sockerärter och rödbetor i 1 msk olja ca 2 minuter i en stekpanna. Häll av matvetet och blanda i. Fräs ytterligare någon minut. Vänd ner spenaten och låt allt bli varmt. Blanda i 1 msk olja och limejuicen. Krydda med 1 tsk flingsalt och 2 krm peppar. 7.Skär köttet i skivor. Servera med den ljumma salladen och getostcrèmen. PASTARECEPT! Till vardags blir det mycket pasta och kyckling för Jessica. Påwww.ICA.se/buffe finns Jessicas favoritrecept på kyckling carbonara. BUFFÉ 2 • 2 010 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40