Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 SPORTIGA ENERGIKICKAR TIPS! Vill du
ha en vegetarisk chili kan du ersätta köttfärsen med quornfärs eller ytterligare en burk valfria bönor. Olika sorters bönor ger en både vacker och god chili. SPORTLOVS-CHILI I TERMOS Härlig allt-i-ett-rätt som håller värmen i en mattermos. Med morot och palsternacka blir den extra matig. FÖR 4–6 PERSONER 500 g blandfärs 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 morötter 2 palsternackor 1 stor röd paprika 1/2 tsk kanel 1 tsk hel kummin 1 tsk malen spiskummin 1/2–1 tsk chiliflakes 400 g kokta bönor (t ex kidneybönor) 1 burk majs (340 g) 1 förpackning krossade tomater (500 g) 2 dl vatten + 1 köttbuljongtärning rapsolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär morötter och palsternackor i små tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. 2.Fräs lök, vitlök, kanel, kummin, spiskummin och chiliflakes i 1 msk olja i en gryta eller en stor stekpanna ca 2 minuter. Tillsätt färsen och bryn ca 5 minuter. 3.Häll av bönor och majs. 4.Blanda ner morot, palsternacka, paprika, krossade tomater, bönor, majs och vatten + buljongtärning. 5.Låt småkoka under lock ca 20 minuter. Krydda med 1 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Toppa gärna chilin med riven ost och servera med ett gott bröd. FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen, bjud med ost lagrad mer än 3 månader. Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen, välj mjölkfritt ostalternativ. Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. BUFFÉ 2 • 2 010 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40