Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 Testlagat februari SÅ TYCKER VI NAMN
: Ursula Kaliszewska BETYG: 4,1 Dinkelsalladen med rotfrukter får tummen upp av Ursula och Jonas, medan Helena gör en ny variant med mathavre. Den ostfyllda laxen är dock en gemensam favorit, och medelhavsfalun överraskar. RECEPT & STYLING LISELOTTE FORSLIN TEXT CAMILLA THÖRNQVIST FOTO EVA HILDÉN SMITH Rikligt med fyllning, men väl snällt i smaken. Parmakrispen var däremot en angenäm överraskning! Andra gången lade jag laxen på en bädd av spenat, crème fraiche och grädde och fyllde den med gorgonzola. Gratinerade med parmesanost och serverade med soltorkade tomater, kronärtskocksbottnar och en tomatsallad. Barnen fick ärtpuré. NAMN: Jonas C Wahlström BETYG: 4,4 Väldigt god fi skrätt! Enkel men ändå festlig. Vid andra provlagningen drog jag ner på saltet och serverade fi sken med en fransk potatissallad. Gav en försmak av vår! Nästa gång gör jag en svamprisotto för att framhäva de italienska smakerna i rätten. Parmakrispen blev perfekt som tilltugg före maten. NAMN: Helena Sundström BETYG: 4,9 Kanongott! I vårt allergialternativ ersatte jag osten och crème fraichen med 1/2 burk Tofuline creamy spread och 1 dl Tofutti sour supreme. Andra gången skar jag snitt i en laxsida som jag lade fyllningen i. Bytte ut kronärtskockor mot tapenade och parmaskinka mot bacon, som jag körde knaprigt i mikron. På så vis blev det mer vardagsbetonat. Snabbt & lyxigt FYLLD LAX MED PARMAKRISP Festlig rätt på favoritfisken lax. Med marinerade kronärtskockor och soltorkade tomater blir det en riktig smakbomb! FÖR 4 PERSONER 700 g benfri laxfilé med skinn (av mittbiten) 70 g parmaskinka 1/2 burk örtmarinerade kronärtskockor (ca 150 g) 4 soltorkade tomater i olja 1 dl grovriven västerbottensost 1 dl crème fraiche 1 påse blandad sallad (125 g) 1 ask körsbärstomater (250 g) smör eller olivolja till stekning salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 175°C. Börja med parmakrispen. Lägg skinkskivorna på en bakpappersklädd plåt. Låt dem torka i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna och bryt i bitar. 2.Skär laxen i 4 portionsbitar. Låt skinnet sitta kvar. Skär ett djupt snitt i mitten på varje filébit. Lägg i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. 3.Häll av det mesta av oljan från kronärtskockorna och hacka dem grovt. Finhacka de soltorkade tomaterna. Blanda detta med riven ost, crème fraiche, 1 krm salt och 1 krm peppar. 4.Fyll snitten i laxen med blandningen och låt det gärna komma upp ovanpå. Droppa över lite av den goda oljan från tomaterna. Ställ in i ugnen 15–20 minuter. 5.Dela körsbärstomaterna och blanda med salladen. Garnera laxen med parmakrisp. Servera med salladen och gärna klyftpotatis till. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och matfett. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ. Byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme, ersätt smör med mjölkfritt matfett. BUFFÉ 2 • 2 010 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40