Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19 FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, m
jölkprotein och ägg. HARICOTS VERTS MED RÖKT SIDFLÄSK Servera på buffén eller som tillbehör till kött eller fisk. Även gott som ensamrätt med ris, gör då dubbel sats. FÖR 4 PERSONER (TILLBEHÖR) 250 g frysta, tinade haricots verts 3 vitlöksklyftor 200 g varmrökt sidfläsk 1 1/2 msk finhackad ingefära 1 krm chiliflakes olivolja flingsalt nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och finhacka vitlöken. Skär fläsket i strimlor eller tärningar, ca 1/2 cm. 2.Fräs fläsket i 1 msk olja tills det fått färg. Tillsätt vitlök och ingefära. Fräs ytterligare några minuter på svag värme. 3.Tillsätt haricots verts, chiliflakes, 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Fräs ett par minuter, tills bönorna är klara men fortfarande spänstiga. Servera genast. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. PEPPRIGA KYCKLINGVINGAR MED CITRON GÖR SÅ HÄR: 1.Skala citronerna tunt med potatisskalare utan att det vita följer med (eller riv med rivjärn). Strimla skalet fint. Skala vitlöken. 2.Mixa citronskal, vitlök, lagerblad och peppar grovt med stavmixer eller i en matberedare. 3.Dela en av citronerna och pressa ut juicen. Tillsätt oljan och citronjuicen till kryddblandningen. Blanda noga. 4.Lägg kycklingvingarna i en plastpåse och häll på kryddblandningen. Gnid in vingarna ordentligt med blandningen. Låt stå i kylen minst 1 timme. 5.Sätt ugnen på 250°C. 6.Lägg ut kycklingvingarna i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över 1 1/2 tsk flingsalt och ställ in i ugnen ca 20 minuter, tills vingarna har fått fin färg. Servera gärna med en fräsch grönsallad. Knapriga godingar med rejäl pepparsmak – ät med fingrarna! Den som har svårt för stora pepparkorn krossar dem lite finare. FÖR 4 PERSONER 1 kg kycklingvingar 2 citroner 2 vitlöksklyftor 12 lagerblad 2 msk hel svartpeppar 1/2 dl olivolja flingsalt PORTVINSMARINERADE BÄR MED VIT CHOKLADKRÄM Satsa gärna på ekologiska bär från frysdisken i stället för dyra färska bär från andra sidan jordklotet. Kanske har du kvar några du plockat själv – närodlat av bästa märke. FÖR 4 PERSONER 1 paket frysta hallon eller björnbär (250 g) 1 1/2 dl portvin 1 1/2 msk florsocker 1 kanelstång 2 stjärnanis 2 dl crème fraiche 2 äggulor 2 msk socker 100 g vit choklad rivet skal av 1 lime 1 dl rostade, skalade hasselnötter GÖR SÅ HÄR: 1.Lägg bären i en bunke och häll på portvin. Strö över florsocker och blanda runt. 2.Lägg i kanelstång och stjärnanis. Låt stå i kylen över natten. Rör om försiktigt någon gång under tiden. 3.Vispa crème fraichen hårt med elvisp. Vispa äggulor och socker pösigt. 4.Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Se till att inte få någon vattenånga i chokladen. 5.Rör ner chokladen i äggsmeten, blanda sedan i crème fraiche och rivet limeskal. 6.Ställ krämen i kylen i minst 1 timme. 7.Varva chokladkräm och avrunna bär i vackra glas. Toppa med grovhackade rostade hasselnötter. FÖR ALLA? Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg. BUFFÉ 2 • 2 010 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40