Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 JESSICA LINDELL VIKARBY Ålder: 26 år.
Yrke: Skidåkare. Bor: I Stockholm med sambon Jonas Söderquist. Aktuell: Med sitt andra OS, i Vancouver, där hon kör super-G, storslalom och störtlopp. Resultat OS 2006: Åtta i kombinationen, 18:e plats i störtlopp, 18:e plats i storslalom och 24:e plats i super-G. Gärna i backen: Blåbärssoppa, ger energi snabbt. Bästa skidorterna: Cortina, alltid bra mat, mysiga S:t Moritz och Aspen i Colorado, för sin helhet. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. SALVIAKRYDDADE PANNBIFFAR MED OSTPOTATIS Jessica håller skidorten Cortina som favorit, inte minst för matens skull. De här smakrika biffarna är en italiensk lek med en svensk klassiker. FÖR 4 PERSONER 600 g nötfärs 3/4 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 gul lök 1 ägg 1/2 dl hackad salvia smör salt, svartpeppar TOMAT- OCH LÖKSKY 2 gula lökar 2 tomater 2 tsk farinsocker 2 msk konc kalvfond 3 dl vatten POTATIS 700 g potatis (fast sort) 25 g smör 1 dl riven västerbottensost ENERGIDRINK Pigg återställare efter en intensiv och energikrävande dag i skidbacken. Hacka nedre delen av 1 citrongräs. Skala och skär 1 kiwi i bitar. Blanda med 2 tsk hackad ingefära, 5 dl färskpressad apelsinjuice och 2 dl tranbärsjuice. Mixa slätt med stavmixer eller i matberedare. Sila av och fördela i 4 glas. Fyll på med ett par isbitar. Sätt gärna ner 1 citrongräs i varje glas som drinkpinne. 6 BUFFÉ 2 • 2 010 GÖR SÅ HÄR: 1.Börja med potatisen. Sätt ugnen på 225°C. 2.Smält smöret. Skala potatisen och dela dem på längden om de är stora. Lägg i en ugnssäker form. Pensla potatisen med smöret. Ställ in i ugnen ca 25 minuter. Ta ut och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strö över osten. Tillaga ytterligare ca 15 minuter, tills potatisen är mjuk och fått fin färg. 3.Biffar: Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla 5–10 minuter. 4.Skala och riv eller finhacka löken. Blanda ner lök, färs, ägg, salvia, 1 tsk salt och 2 krm peppar i mjölk- och ströbrödsblandningen. Forma 8 pannbiffar av smeten. 5.Stek biffarna i smör, ca 2 minuter på varje sida, i en stor stekpanna med lock. Ta upp dem och lägg åt sidan. 6.Tomat- och löksky: Skala, halvera och skär löken i skivor. Skär tomaten i grova tärningar. Bryn löken i 1 msk smör i stekpannan ca 2 minuter, tills den fått lite färg. Tillsätt sockret och låt det karamellisera någon minut. Tillsätt fond, vatten, tomater, 2 krm salt och 1 krm peppar. Låt koka ihop ca 4 minuter. 7.Lägg ner biffarna i stekpannan. Sjud ca 10 minuter under lock, tills biffarna är klara. 8.Servera med potatisen och gärna en sallad med rucola, morot och vitkål. SALLADSTIPS! Skala och skär 1 morot i tunna slantar. Skär 1 klyfta vitkål i tunna strimlor. Blanda med rucola. Skala och finriv 1 vitlöksklyfta. Blanda vitlöken med 3 msk olivolja, 1 msk äppelcidervinäger, 1/2 tsk malen kummin, 3 krm salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över salladen vid servering.
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40