Mer Smak 1
Hjälp, vi vill laga goda fiskrätter! Har du några
idéer? »Vi har hittat några fiskrätter vi brukar laga men vi behöver definitivt ny inspiration vad gäller variation på rätter … Är det något vi kan få hjälp med?« undrar familjen Bergendal. T E X T: ANNA G I D G ÅR D R E C EP T: S A R A B E G N ER & U L R I K A B R Y D L I N G M A T F O T O & S T Y L I N G: E VA H I L DÉN Det kom ett brev till redaktionen … VI SOM F ICK HJÄLP! Familj: Ulf och Anna Bergendal och barnen Albin, 10, och Axel, 12. Bor: I Bromma. Gör: ”Båda barnen har mycket aktiviteter, allt från fotboll och basket till simning. Så det är full rulle. Vi vuxna hastar väl ut i skogen på en springtur då och då. Och vi cyklar till jobbet. Att hinna laga mat är ofta en logistisk utmaning.” 28 Hej! Vi försöker äta fisk så ofta det går men det sker nästan alltid under protest från barnen. De rätter de accepterar är vit fisk i dillsås och panerad fisk. Men där tar det stopp. Vår utmaning är att få in fler fiskrätter i vår vardagsrepertoar. Det känns som om det är lättare att hitta variation på kötträtter, med asiatiska kryddningar och liknande. Barnen har dessutom väldigt många aktiviteter så vi klarar inte av alltför avancerad matlagning på vardagarna ... Hej från familjen Bergendal Sara Begner: Det här tror jag många känner igen. Jag bjuder på några fiskrätter jag själv brukar laga hemma, med lite ny smaksättning. problem. Det här löser vi! Inga SMARTA LÖSNINGAR 1 Fiskpinnar på nytt sätt Fiskpinnar är också fisk! Och om du serverar dem i tunnbrödrulle blir det extra kul. Klicka potatismos och remouladsås på tunnbröd. Lägg på nystekta fiskpinnar och till exempel krispig kål. Vik ihop. Jättegott! 2 3 Fisktaco Gör en rätt som barnen är vana vid, men servera den med fisk! Ett utmärkt exempel är fisktaco med massor av olika goda tillbehör och grönsaker att lägga i tillsammans med exempelvis fisknuggets. Superenkel teriyakilax Asiatiska smaker är jättegott till fisk! Ett tips är att tärna lax och lägga i en ugnsform. Ös över teriyakisås och sesamfrön och tillaga i ugnen på 175°. Servera med nudlar och till exempel wokad kål och purjolök. Urgott! mer smak nr 6 2023 FOTO: ANNA-LENA AHLSTRÖM