Mer Smak 1
h MER SMAK / Oktober c Varsågod! DU ATT… Därför f
år du Mer Smak Du får den här tidningen för att du är viktig för oss på Coop. Mer Smak skickas till våra mest lojala medlemmar. Eftersom du är en av dem vill vi ge dig lite extra härlig matinspiration till såväl vardag som fest. Läs tidningen digitalt Om du vill läsa Mer Smak digitalt finns vi på coop.se och Readly. Följ oss gärna på Instagram: @coopsverige. Alla recept provlagas Alla recept i Mer Smak är provlagade. Du kan tryggt kasta dig över dem och vara säker på att mått, ingredienser och tider stämmer! (När vi provlagar använder vi vanlig ugn, inte varmluft.) EN GOD START! Nu finns den växtbaserade frukostfavoriten kokosghurt i större förpackning som räcker till flera frukostar och mellanmål! Den krämiga kokosghurten finns som naturell och med vaniljsmak. Cirkapris: 38 kr/styck. NYTT på hyllan V kISSTE … en klöver framför en ingrediens HÖSTENS VÄRDEFULLA VARDAGAR JAG ÄLSKAR NÄR något står och puttrar på spisen och sprider hemmamyskänsla. Mustiga, värmande grytor är så gott och tryggt. Flera av mina favoriter finns på sidan 10. En gryta är perfekt bjudmat, men om det råkar bli något över är den även smidig att lägga i matlådan och förgylla vardagen med. Och då kommer vi osökt in på det här med plånboken... Att ta med lunchlåda är ett smart sätt att spara pengar, utan att bli av med känslan av guldkant. På sidan 18 finns något mer som sprider myskänsla i hela hemmet: hembakat bröd. Det är väldigt plånboksvänligt. Och du som tycker att det tar en massa tid – det är det som är poängen! Se det som just en plånboksvänlig aktivitet, något att göra tillsammans eller ensam i lugn och ro. 8 16 Vår mathjälte Hanna Olvenmark är expert på att laga både billigt och gott! mer smak nr 6 2023 Innehåll vegorecept i nr 6* Tips & trix ..................................................... 7 Höstgrytor ...................................................10 Mathjälten ..............................................16 Hembakat ................................................18 Höstfint i köket ....................................24 I säsong .......................................................26 Vardagsakuten ....................................28 Shiitake FOTO: ANNA-LENA AHLSTRÖM i våra recept betyder att den finns som eko i din butik. Numera finns nästan alla ingredienser som ekologiskt alternativ. Bra va?! MEN VISST, IBLAND vill man att det ska gå snabbt – då gör du min frasiga äppelstrudel på sidan 58 som går blixtsnabbt och är jättegod! OCH MISSA INTE alla goda sätt att äta fisk till vardags, i Vardagsakuten på sidan 28! Du kommer att bli förvånad över variationen. Det behöver inte vara dyrt att sätta värde på vardagen! Sara Begner är matkreatör och chef för Coop Provkök. Matcha mat & vin ...............................34 Medlemssidorna ....................................41 Helg....................................................................47 Saras söta .....................................................58 Äppelstrudel 24 * ... och flera av de andra recepten kan du lätt göra vegetariska. 5 Vacker design till köket. ME DL EMSK RYS S E T / SA R AS SNA BBA ÄPPE L S T RUDE L / VARDAGSA KU TEN Mathjälten! Hanna Olvenmark är expert på gott och billigt BÄSTA TIDEN FÖR VÄRMANDE GRYTOR! Tycker du att dina bröd ser för hemgjorda ut? Perfekt! HEMBAKAT! Höstmys med *!3A0B9A-aieicc! 7300190 084822 25 kr / #6 oktober 23 m Matglädje som ger eko! D l i e t i a s t o t b o g g a r e . Frallor, glödhoppor, baguetter & brytbröd! (Fyra enkla recept) FOTO: ULRIKA POUSETTE