Mer Smak 1
MATCHA MAT & DRYCK / Dessert MÖRK Enkelt men eleg
ant, och med mycket chokladsmak! CHOKLADMOUSSE TID: 20 MIN + TID ATT STELNA Krämig, lättlagad chokladmousse med mörk choklad och grädde. 4 PORTIONER k 100 g mörk choklad k 1 + 1 dl vispgrädde k ½ dl strösocker ½ dl vatten k 2 äggulor HALLONSÅS k 225 g frysta hallon k 3 msk florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält. 2. Koka upp socker och vatten tills sockret smält. Vispa ägggulorna med elvisp och häll ner den varma sockerlagen i en tunn stråle under vispning. 3. Vispa till vitt och skummigt. Vispa resten av grädden fluffig. Rör ner chokladen i äggvispet och vänd varsamt ner grädden. 4. Häll upp i 4–6 serveringsglas. Låt stå kallt minst 2 timmar. 5. Koka upp hallonen i en kastrull. Tillsätt sockret. Mixa slätt, sila ev. Låt svalna. 6. Skeda såsen över moussen. FOTO: FABIAN BJÖRNSTJERNA