Mer Smak 1
R P E R KUL DESSERT MED ÄPPLEN! Träden och fruktd
iskarna dignar av sötsyrliga äpplen, men vad ska man göra med dem? Äppelpizza förstås! ÄPPELPIZZA På TORTILLABRöD TID: 15 MIN UGN: 225° Honung och kardemumma ger sötma och smak till vår läckra dessert. 4 PORTIONER k 4 små äpplen k 1 dl crème fraiche 4 tortillabröd (medium) k 1 tsk kardemummakärnor k 1 msk flytande honung GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°. Skär äpplena i tunna skivor, gärna på mandolin. Bred crème fraiche på tortillabröden och fördela äppelskivorna ovanpå. 2. Strö över mortlad kardemumma och ringla på honungen. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Äpple, honung och kardemumma... Som en blandning mellan pannkaka och bakelse. Mums! En härligt krämig blandning av frukt och bär med högt fruktinnehåll. Med C-vitamin och fibrer men utan varken tillsatt socker eller sötningsmedel. Perfekta när man vill ha ett snabbt, smidigt och sunt mellanmål eller frukost. Häll upp i en skål och toppa med vad du vill. RECEPT: SARA BEGNER FOTO: EVA HILDÉN F A S I I T IVOR