Mer Smak 1
B B Coop Provkök på uppdrag I samarbete med Fanta
och GØL Uppdrag: HÄRLIGA HÖSTTIPS! En fruktig drink och en krämig smakrik pastasallad kan bli nya höstfavoriter. R E C EP T: C O OP P R O V KÖK ”Fruktiga och bubbliga smaker.” /Ulrika, Provköket Krämig pastasallad med salami TID: 30 MIN UGN: 200° Krämig dressing är så gott till den smakrika salamin. 4 PORTIONER 5 00 g pasta, t ex Genovesine Mezzanelli Lisce 160 g GØL salamichips 1 romansallad, strimlad 1 stor rödlök, fint skivad 1 dl hyvlad parmesan 3 dl krutonger DRESSING 2 dl majonnäs 1 dl riven parmesan 1 vitlöksklyfta, riven GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och kyl ner. Svåra att motstå – enkla att dela! ➤ GØL salamichips kan varieras på många sätt. Toppa din pastasallad – eller ät direkt! 2. Lägg salamichipsen på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen 5–10 min. 3. Rör ihop dressingen. 4. Blanda pasta, sallad, lök, hälften av parmesanen, krutonger och salami med dressingen. Toppa med resten av parmesanen, krutongerna och salamin. e Mango de coco naranja TID: 10 MIN Exotisk apelsindrink, som är både fruktig och fluffig. 4 GLAS 500 g mango, tärnad 1 lime, finrivet skal och saft 33 cl Fanta Orange Zero sugar krossad is TOPPING 2 dl kokosgrädde, kyld i minst 3 timmar 1 krm äkta vaniljpulver ev honung 1 apelsin, finrivet skal krossad is Det mest färgstarka varumärket inom läsk! ➤ Den perfekta matchen för dem som aldrig släppt taget om sin lekfulla sida. Passar toppen till snacks. i r n GÖR SÅ HÄR 1. Mixa mango med limeskal och saft och ½ dl fanta till en slät puré. 2. Topping: Gröp ur endast det krämiga i kokosgrädden och blanda med vaniljpulver och ev honung. 3. Fyll glas med krossad is, häll på mangopurén, fyll på med Fanta Orange Zero och toppa med kokosgrädde. Riv över apelsinskal. MATFOTO & STYLING: EVA HILDÉN PORTRÄTTFOTO: JOEL WÅREUS el U n b in r S l er l e y r e o s R d i e h y a a i v o t . ta B r e la e , a H / u l n n l g P H e ar t m r g il r k s l l r m ” L in de ll H u k t k ö e r P ” t t e