Mer Smak 1
Mer Smak i samarbete med Kronfågel Den krämiga ky
cklingen är urgod med olika former av potatis eller ris. Kycklingfilé i panna med svamp & grädde KYCKLING TILL MIDDAG! Kronfågel introducerade i våras nyheten Chicky Pack, en smart lösning för hantering av fryst kyckling. Denna nya produkt förenklar matlagningen och innehåller högkvalitativa frysta filéer i en svinnsmart förpackning. K ronfågels nya smidiga produkt underlättar vardagen i köket när du ska laga kyckling. – När vi tog fram Chicky Pack fokuserade vi på att göra det ännu enklare för kunden att laga kyckling till vardags, samtidigt som det var viktigt med en högkvalitativ produkt, säger Karolina Nygren som är marknads- och produktutvecklingschef. Chicky Pack har en praktisk perforering som gör det lätt att riva av det antal kycklingfiléer du behöver, medan resten förblir frysta och skyddade. ”Öppna här-fliken” gör det enkelt att komma åt kycklingen när den väl är tinad och redo för tillagning. Filéerna kan med fördel tinas direkt i förpackningen i stället för att ligga öppet i kylen. Förpackningen har tydliga märkningar för bäst före-datum och förpackningsdatum, vilket hjälper dig att hålla koll på vad som finns i frysen. En annan fördel med Chicky Pack är att den tack vare sin förpackning innehåller 100 % kyckling utan behov av frysbehandling med saltlösning. Det gör att den har samma kvalitet och konsistens som en färsk kycklingfilé. Karolina Nygren 3. Tillaga! CHICKY PACK innehåller 100 % svensk kyckling, omsorgsfullt uppfödd på svenska gårdar. Det innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. CHICKY PACK – en kombination av praktisk förpackning och matkvalitet. TID: 45 MIN Mustig smak av vitlök, timjan och salvia med rostade hasselnötter på toppen. 4 PORTIONER 1 pkt Chicky Pack (4 tinade filéer) 1 vitlöksklyfta, pressad salt och grovmalen svartpeppar olivolja och smör till stekning 3 kvistar timjan 250 g champinjoner, kvartade 4 schalottenlökar, skivade 6 blad salvia 3 ½ dl vitt vin 1 dl vispgrädde hasselnötter, rostade 2. Öppna! GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°. Gnid in kycklingfiléerna med vitlök, salt och peppar. Bryn i stekpanna med lite olja och smör tillsammans med timjan. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form. 2. Stek svamp och schalottenlök gyllene i smör. Fördela i ugnsformen över kycklingen tillsammans med salvia. Häll på vinet och ställ in i ugnen i ca 20 minuter. 3. Ta ut formen och häll på grädden. Kör ytterligare ca 15 minuter i ugnen tills kycklingen är genomstekt och gyllene. Strö över rostade hasselnötter. 4. Servera kycklingen varm med pressad potatis, pasta eller ris. Riv, öppna, tillaga 1. Riv av! RECEPT: MARKIZ TAINTON