Mer Smak 1
SARAS SÖTA / Äppelstrudel L PN Njut den NYGRÄDDAD
! ENKEL ÄPPELSTRUDEL MED GLASS TID: 30 MIN UGN: 225° 4 PORTIONER 2 plattor fryst smördeg k 2 äpplen k ¾ dl strösocker k 1 msk kanel k ½ dl hackade nötter, t ex hasselnötter, valnötter, saltade jordnötter flingsalt k 1 ägg 58 TILL SERVERING k ½ liter vaniljglass GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°. Tina smördegsplattorna något. Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper, degen läggs lite omlott vid kortändarna så att det blir en lång platta. Kavla ut till ca 10 x 30 cm. 2. Skär äpplena i tunna klyftor. Blanda socker och kanel. Vänd runt äpplena i blandningen. 3. Lägg äppelbitarna i mitten av degen, spar ca 3 cm på varje sida. Häll över resten av kanelblandningen och strö över nötter och en nypa flingsalt. Vik in kanten och tryck till med en gaffel. Pensla kanten med uppvispat ägg. 4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera med glass. knaprigt md e touch av Frsigt & kanl. mer smak nr 6 2023 RECEPT: SARA BEGNER FOTO: WOLFGANG KLEINSCHMIDT TT Ä L T SOM E ÄT