Mer Smak 1
Måndag PANERAD FISK MED POTATIS & ÖRTSÅS TID: 30
MIN Klassiskt sätt att servera fisk som brukar uppskattas av alla i familjen. 4 PORTIONER k 400 g fiskfiléblock, tinat ½ tsk salt k 1 ägg k 2 dl vetemjöl k 4 dl panko/ströbröd k 600 g potatis k 3 dl gräddfil k ½–1 tsk örtsalt k 1 kruka persilja eller gräslök, hackad salt och grovmalen svartpeppar k smör och neutral olja k 125 g salladsmix k ev citronklyftor GÖR SÅ HÄR 1. Dela fiskfilén i bitar och strö över salt. Vispa upp ägg i en djup tallrik, häll mjöl i en annan och panko i en tredje. 2. Koka potatisen i lättsaltat vatten. 3. Blanda gräddfil med örtsalt och persilja eller gräslök. 4. Vänd fisken i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. Stek i smör och olja på medelvärme tills fisken är gyllene. 5. Servera fisken med kokt potatis, örtsås, sallad och ev citronklyftor. Ytterligare fyra smarta rätter.