Buffé 1
24-7 MAT NÄR DU VILL! Seg måndag? Skaka liv i fre
dagens tortillas och stek lyxiga piadinas. Nya tag på tisdag med sojalax, spetskål, purjo… Hela kostcirkeln, för tusan! Eller nja, men nyttigt och gott i alla fall… RECEPT JULIA CEDENBLAD FOTO CARL LEMON STYLING CHARLOTTA NORLÉN ILLUSTRATIONER ANNIKA HUETT SOJALAX MED BAKAD SPETSKÅL FÖR 4 PERSONER 1 spetskål (ca 600 g) ½ purjolök 4 portionsbitar lax (à 140 g) 2 msk olja, 2 msk japansk soja, 2 msk svarta sesamfrön ½ röd chili 1 dl majonnäs, 1 tsk färskpressad limejuice, 2 msk vatten ½ tsk salt ÖVERBLIVET... PIADINA FÖR 2 PERSONER 1 skivad mozzarella (125 g), 4 skivor lufttorkad skinka (t ex prosciutto) 2 dl rucola 2 tortillabröd 2 krm salt 1 krm svartpeppar i olja 28 BUFFÉ 2 • 2017 Tips! Byt ut lax och spenat mot skinka och grönkål – eller fetaost och oliver. ÄGGMUFFINS GER 8 MUFFINS 6 ägg, 2 dl mjölk (3 %), 1 tsk salt ½ tsk svartpeppar 100 g strimlad kallrökt lax 1 dl hackad spenat oljad