Buffé 1
»Att laga växtbaserat är ofta ingen större konst,
och att baka utan smör och andra mejeriprodukter går bra.« Läs mer Drömgod! PÄRONKAKA MED KARDEMUMMA Saftig kaka med havredryck och olja i stället för mejeriprodukter. Det behövs heller inga GER 10–12 BITAR 3½ dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl 1½ dl strösocker 2 tsk bakpulver 1 tsk mortlade kardemummakärnor 1 tsk malen ingefära 2 krm salt 2½ dl havredryck 1 dl neutral rapsolja 300 g päron (fast sort) ½ dl mandelspån olja och vallmofrön till formen GÖR SÅ HÄR: 1. 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt havredryck och rapsolja. Rör till en jämn smet. 3. ron i tunna skivor och resten i mindre bitar. 4. Rör ner päronbitarna i smeten. 5. Olja en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och bröa med vallmofrön. Häll i smeten. Toppa med päronskivorna 6. kontrollera med provsticka att kakan är torr. 7. FÖR ALLA tein och ägg. BUFFÉ 2 • 2017 9 veganBaka!