Buffé 1
24-7 SMARTA RÄTTER MORGON, LUNCH, MIDDAG ELLER KV
ÄLL... Plötsligt syns »one pot pasta« överallt – alltså att koka pastan samtidigt med såsen! Ett smart knep för ett enklare matliv – precis som resten av rätterna i 24–7. ONE POT PASTA Allt i en kastrull-pasta. FÖR 4 PERSONER Fräs 1 hackad gul lök, 2 hackade vitlöksklyftor och 250 g grovhackade champinjoner i 2 msk olja i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt 1 förp avrunna kokta kikärter (ca 380 g), 1 msk tomatpuré, 1 grönsaksbuljongtärning, 1 burk körsbärstomater (400 g), 7 dl vatten, 3 dl visp- eller matlagningsgrädde, 1 msk torkad basilika, ½ msk torkad timjan, , 1½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Lägg ner 300 g spagetti. Sätt på locket och låt koka upp. Rör runt och låt sedan koka på medelvärme ca 15 minuter eller tills pastan är klar. Rör då och då. Strö över riven parmesan vid servering. För allA Se respektive recept på ica.se/buff e NICECREAM MED MANGO & KVARG Mättande & fräsch snabbglass. FÖR 4 PERSONER Mixa 250 g fryst mango, 1 dl färskpressad apelsinjuice, 1 dl vaniljkvarg, 1 msk riven ingefära och 1 msk honung slätt. Tillsätt 2 msk chiafrön och 1 krm salt. Mixa snabbt ihop. Lägg upp i glas. NATTGRÖT MED CHIA & ÄPPLE Blanda på kvällen, njut på morgonen. FÖR 1 PERSON Rör ihop 1 dl havregryn, 1 dl mjölk, 1 dl naturell yoghurt, 1 msk chiafrön, ½ tsk malen kanel, ¼ tsk malen ingefära, , och 1 dl grovrivet äpple i en skål. Förvara övertäckt i kylskåp över natten. Ät den som den är eller toppa med granola, nötter och bär. Servera gärna med mjölk. TIPS! BUFFÉ 2 • 2017 31