Buffé 1
För allA Se respektive recept på ica.se/buff e GR
ÖN YOGHURTSMOOTHIE Frukost eller mellanmål. FÖR 4 PERSONER Mixa 250 g fryst, tärnad avokado, 250 g fryst mango och 4 dl naturell yoghurt. Tillsätt och 2 tsk färskpressad limeeller citronjuice. Fördela smoothien i 4 skålar. Garnera med frysta granatäppelkärnor, kokoschips och lite chiafrön. SPENATSOPPA MED CHORIZO God och mättande soppa. FÖR 4 PERSONER Skala, hacka och fräs 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor i 2 msk olivolja i en stor gryta utan att det tar färg. Tillsätt 250 g fryst, hackad spenat och låt fräsa med tills den mjuknar. Tillsätt 6 dl vatten och 1 grönsaksbuljongtärning. Sjud 4–5 minuter. Tillsätt 1 förp kokta, sköljda och avrunna kikärter (380 g). Krydda med 1 krm , 1 tsk salt och 2 krm nymalen svartpeppar. Skiva och stek 2 chorizo/grönsakskorvar och toppa soppan med. Bjud riven parmesan/ pecorino samt bröd till. SNABBPIZZA PÅ TORTILLABRÖD Perfekt fredagspizza. FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 200°C. Bred 100 g färskost med vitlökssmak på 4 medelstora tortillabröd. Strö över 2 dl riven parmesan. Fräs 500 g fryst svampmix i 1 msk olja tills all vätska är borta, 5–10 minuter. Krydda med 1 tsk torkad timjan, och 2 krm nymalen svartpeppar. Fördela svampen på tortillabröden. Grädda i mitten av ugnen ca 10–15 minuter. Blanda 65 g rucola med 1 msk olivolja och 1 msk balsamvinäger. Toppa pizzorna med rucolan. Riv gärna över lite extra parmesan. BBQ-WINGS MED ÄDELOSTDIPP Perfekt liten plockrätt. FÖR 4 PERSONER Blanda 2 msk ättiksprit (12 %) med 2 msk strösocker och 1 dl vatten. Hyvla ½ gurka och 1 skalad morot på längden med en osthyvel eller mandolin. Häll lagen över grönsakerna. Låt stå fram till servering. Värm 500 g frysta BBQ-kryddade kycklingvingar enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop 100 g smulad ädelost, 2 dl turkisk yoghurt (10 %) och 1 tsk till en dipp. Servera kycklingen med grönsaker och dipp som snacks eller med kokt ris eller pommes frites som middagsrätt. PIMPAD BLÅBÄRSSOPPA Vintrigt mättande mellis. FÖR 2 PERSONER Koka upp 4 dl vatten med 3–4 msk strösocker tills sockret löses upp. Lägg i 250 g frysta blåbär. Sjud 3–4 minuter. Rör ut 1 msk majsstärkelse i lite vatten och vispa ner. Låt soppan koka upp, mixa den ev slät med stavmixer. Låt svalna. Servera blåbärssoppan med keso och hackade nötter/frön. BUFFÉ 2 • 2017 37