Buffé 1
ta kål på vardagen! 24–7 BROCCOLISOPPA MED FÄNKÅL
Boosta soppan med vita bönor. FÖR 4 PERSONER Skär buketterna av 500 g broccoli i mindre bitar. Strimla stammen fi nt. Fräs 1 fi nhackad gul lök mjuk i 1 msk olivolja ca 5 minuter på medelvärme. Tillsätt 1 tsk mortlade fänkålsfrön och fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt broccolibuketter, 2 msk konc grönsaksfond och 8 dl vatten. Låt koka 10–15 minuter under lock, tills broccolin är mjuk. Ta från värmen och tillsätt 1 förp kokta avrunna cannellinibönor (ca 400 g) och 150 g färskost av philadelphiatyp. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Blanda den strimlade broccolin med 1 msk färskpressad citronjuice och 1 msk olivolja. Krydda med salt och peppar. Toppa soppan med den strimlade broccolin. Krutonger är gott till. PAK SOI MED SOJA OCH SESAM Klar Kinafeeling! Bjud med ugnsbakad lax och ris eller nudlar. FÖR 4 PERSONER Dela 600 g pak soi längs med. Stek den i 25 g smör ca 2 minuter i en stor stekpanna. Häll på 1 msk sesamolja och 2 msk japansk soja och sätt på locket. Ånga ca 2 minuter, tills den är färdig. Strö över sesamfrön. Servera gärna med ugnsbakad lax och ris eller nudlar. GRÖNKÅLSSHAKE Skaka loss med en grön drink. GER 1 STORT GLAS Mixa 20 g grönkålsblad, 1½ dl äppeljuice, ½ avokado, 1 tsk färskpressad limejuice och 1 dl turkisk yoghurt (10 %) slätt. Toppa eventuellt med rostade kokoschips eller müsli. 10 B UFFÉ 11 • 2016