Buffé 1
KOLABROWNIE MED SALTA KRINGLOR Brownie de luxe! M
ed en botten av smul på salta pinnar och täckt med seg kola. Dekorera med salta kringlor. GER CA 40 STYCKEN 125 g salta pinnar (eller kringlor) 75 g smält smör 2 tsk strösocker BROWNIE 400 g mörk choklad (70 %) 175 g smör 5 ägg 4 ½ dl brun farinströ 1 krm vaniljpulver 1 tsk salt 1 ½ dl vetemjöl (90 g) KOLATÄCKE 50 g smör 1 ½ dl strösocker 1 ½ dl vispgrädde ¾ dl ljus sirap 2 tsk flingsalt salta kringlor till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Börja med bottnen. Mixa salta pinnar (eller kringlor), smör och socker i en matberedare till en smulig massa. 3. Tryck ut smulet i en bakpappersklädd ugnssäker form, ca 25 x 30 cm. Grädda i mitten av ugnen 6 minuter. Ta ut och låt svalna. 4. Brownie: Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Ställ åt sidan och låt svalna. 5. Vispa ägg, farinströ, vaniljpulver och salt pösigt med elvisp. Tillsätt chokladsmöret under omrörning. Sikta ner mjölet i omgångar. Rör till en jämn smet. 6. Häll chokladsmeten över bottnen.Grädda i mitten av ugnen 30–35 minuter, den ska vara lite kladdig. Ta ut och låt svalna. 7. Kolatäcke: Mät upp smör, socker, grädde och sirap i en kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme till 120°C. Rör då och då. 8. Häll kolan över brownien och bred till ett jämnt lager. Strö över fl ingsalt. Låt svalna i kylen. Ta ut minst en timme före servering. Skär brownien i 40 små bitar. Dekorera med salta kringlor. Seg kola & salta kringlor MINTCOOKIES MED VIT CHOKLAD Både sega och knapriga! Med krossade mintspån och vit choklad. GER CA 50 STYCKEN. 150 g rumsvarmt smör 2 ½ dl strösocker 1 stort ägg 3 dl vetemjöl (180 g) 1 dl kakao ½ tsk bikarbonat ½ tsk salt MINTTOPPING 150 g vit choklad 20 mintspån (polkaskruvar) GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Vispa smör och socker pösigt med elvisp i en bunke. Vispa ner ägget. 3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan bunke. Sikta ner blandningen i äggvispet och rör till en jämn smet. 4. Rulla 50 bollar av smeten och lägg på bakpappersklädda plåtar. Platta till dem lätt med handfl atan. 5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna. 6. Minttopping: Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Krossa mintspånen i en mortel. 7. Dra/doppa en kaka i taget i chokladen så att halva ovansidan täcks. Strö över mintkrosset.Låt stelna. B UFFÉ 11 • 2016 31 nns vid respektive recept på ica.se/buff e. fi För alla