Buffé 1
Apelsinfudge Via hashtaggen #buff etipset tipsar
@hemma_hos_ylva om denna goda apelsinfudge. Häll 3 dl vispgrädde, 3 dl strösocker och 1 dl ljus sirap i en kastrull. Låt koka på medelvärme till 125°C. Rör ner 50 g smör och koka ytterligare 2 minuter. Ta från värmen. Tillsätt 100 g hackad mjölkchoklad med apelsinsmak. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20 x 25 cm. Låt svalna i rumstemperatur. Skär fudgekakan i ca 30 bitar. Julens gotter Sött, sötare, sötast… Plocka fram tandborsten, för nu vankas det julgodis så det står härliga till. Allt från juliga jordgubbar till sega lingonremmar och kladdkakegranar. Foto & styling Eva Hildén → Skicka gärna tips till Sofi a: sofi a.nilsson@otw.se eller ta en bild på ditt tips och hashtagga #buff etipset på Instagram. Publicerade bidrag får boken »Sweet Christmas« av Leila Lindholm (Walter and Books). Sweet Christmas julens klassiska bakverk och odis leila lindholm PEANUT BUTTER CUP SÖTA TOMTEGUBBAR Via hashtaggen #buff ebilden tipsar @anax_skafferiet om dessa urgulliga tomtegubbar. Skär bort stjälken från jordgubben så den kan stå. Skär av toppen. Spritsa en klick vispad grädde och lägg på toppen som en tomteluva. Sätt fast små chokladbitar eller svarta sesamfrön som ögon. Gör små klickar av grädde som knappar och en klick som tofs på luvan. Strö över florsocker. Mumsigt pyssel för både stora och små. Baka din favoritkladdkaka eller brownie. Skär i trekanter. Tryck fast en polkagrisstång eller pinne/sugrör som »trädstam«. Spritsa kristyr och garnera med strössel till »julgranar«. Ätbara julgranar Som snickers, fast i små formar. Smält 1 ½ dl kokosolja och 1 ½ dl honung i en kastrull på svag värme. Tillsätt 1 ½ dl kakao och 1 dl osötat jordnötssmör. Fyll ca 40 ischokladformar till ¾ med smeten. Ställ i frysen 1 timme. Rör ihop 1 dl osötat jordnötssmör, 1 msk honung, 2 msk kokosolja och 1 dl fi nhackade salta jordnötter i en kastrull på svag värme. Fördela i formarna. Ställ i frysen och låt stelna. Ta fram och ät direkt (de smälter fort). SKIPPA KVARGEN Rumsvarmt smör, ingen kvarg och lagom mängd mjöl är några av trixen som får dig att lyckas med lussebullsbaket. Receptet på godaste lussebullen hittar du på ica.se/buff e – noga utprovat, provsmakat och kvalitetssäkrat av Buff élabbet. FÖR ALLA se respektive recept på ica.se/buff e. B UFFÉ 11 • 2016 19 SÖTSURA LINGONREMMAR Koka 500 g lingon och 3–4 msk honung i en kastrull några minuter. Ta från värmen. Mixa slätt med en stavmixer. Bred ut lingonsmeten till ett jämnt lager på en bakpappersklädd plåt. Ställ mitt i ugnen 4–8 timmar på 80°C, tills de är sega. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Skär eller klipp sedan i remmar. Spritsa glutenfria lussekatter se vårt smarta recept på ica.se/buffe!