Buffé 1
Sweet Christmas Leila Lindholm har älskat att bak
a så länge hon kan minnas. Och det var julen som var startskottet för passionen – när mamma satte igång »stora pepparkaksbaket« och fyllde hela köket med pepparkakor precis som Pippi! julens klassiska bakverk och odis leila lindholm SAFFRANSSCONES Njut sconesen nygräddade och varma med smör, ost och marmelad, tipsar Leila. Leila Lindholms senaste kokbok »Sweet Christmas« (Walter and Books). Tips kring julens söta? – Jag gör extra pepparkaksdeg och ger till vänner. Knäck, kola och rocky road kan göras i förväg; i lufttäta förpackningar håller de bra i skafferiet. I övrigt är olika saffransbröd ett måste till advent, och mammas saffransskorpor. Själva julen firas helst hemma. – Det är ju årets höjdpunkt för kidsen; de vill vara med i allt från pyssel till pepparkaksbak. Vi klär granen två kvällar före julafton. Sedan har vi uppesittarkväll den 23 december med rimstuga och griljering av skinkan, som vi provsmakar på knäcke. Juliga scones Ett enkelt frukost- eller fikabröd som är magiskt gott. Så beskriver Leila Lindholm sina fluffiga scones med julig saffranssmak. Vi kan inte annat än instämma! Recept Leila Lindholm Foto Wolfgang Kleinschmidt B UFFÉ 11 • 2016 35