Buffé 1
PÅSK PÅ BORDET Stylisten Anna Wendt väljer att de
korera påskbordet med fj ädrar, urblåsta vaktelägg och videkvistar. En bit mönstrad tejp tjänar som placeringskort. Ljuvligt slut Tips! Vill du ha en kall och luftigare sabayon, låt den svalna och blanda sedan med 2 dl vispad grädde. Och enkelt att laga Festligt! SABAYON MED FLÄDER, BÄR & PERSIKA Den skummiga äggkrämen får smak av både marsalavin och fl ädersaft. Hittar du inga färska persikor eller nektariner går det bra med inlagda. GÖR SÅ HÄR: 1. Dela, kärna ur och skär persikan i ca 1 cm stora tärningar. 2. Sabayon: Blanda äggulor, socker, marsalavin och fl ädersaft i en rostfri bunke. Ställ bunken över vattenbad (kastrull med kokande vatten). Vispa kraftigt tills smeten tjocknar. Ta från värmen. 3. Varva persika, bär och ljummen sabayon i glas. Servera gärna med mandelkakor. FÖR ALLA Fri från glute n, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg. FÖR 6 PERSONER 4 persikor eller nektariner (ca 600 g) eller 1 liten burk persikor i juice (ca 400 g) 250 g färska bär, t ex hallon, blåbär, jordgubbar och röda vinbär SABAYON 6 äggulor 1 dl socker 1 ½ dl marsalavin 1 msk konc flädersaft Äggvitorna då? Menyn ger äggvitor över. Frys dem. Tina i kylen och vispa till maräng på vanligt sätt. Recept på frasiga marängtårtor hittar du på ica.se. Mandelkakor med pistasch De fi na små kakorna med pistasch och choklad är enkla att baka och mumsiga till desserten. Receptet hittar du på ica.se. B U F F É 4 • 201 4 13