Buffé 1
Bygg buffén MED FANTASI Udda skärbrädor, fat och
skålar är fint Filet d´agneau à la provençale ÖRTDRESSAD LAMMFILÉ MED CITRON OCH VITLÖK Perfekt som buff érätt och lätt att göra till många! FÖR 8 PERSONER B ( UFFÉ) GÖR SÅ HÄR: 800 g lammytterfilé smör till stekning salt, peppar färsk timjan till garnering DRESSING ½ dl olivolja 2 msk balsamvinäger ½ tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar 1–2 vitlöksklyftor (pressade) ½ msk finhackad rosmarin finrivet skal av ½ citron 1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till dressingen. 2. Sätt ugnen på 150°C. 3. Krydda lammet runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn runt om i smör i en stekpanna så att de får lite färg. 4. Lägg över köttet i en ugnssäker form. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet. Ugnsstek tills innertemperaturen är 60°C för ljust rosa inuti. 5. Ta ut fi léerna och låt vila ca 15 minuter. 6. Skär köttet i cm-tjocka skivor lite på snedden. Lägg upp dem på ett fat. Plasta och ställ i kylen om de ska serveras senare. 7. Vid servering: Om lammet varit i kylen, ta ut och låt det bli rumstempererat. Koka eventuellt upp dressingen och skeda över lammet. Tips! Rätten går lika bra att göra med t ex kycklingfi lé eller fläskfi lé. Men stek då till 72°C respektive 70°C innertemperatur. B U F F É 4 • 201 4 21