Buffé 1
BAKAD SELLERI MED STILTONCRÈME
ssing på lagrad ost. FÖR 6–8 PERSONER 800 g rotselleri 1 vitlöksklyfta 1 tsk torkad timjan 100 g stilton eller annan blåmögelost 1–2 tsk äppelcider- eller sherryvinäger 50 g skuren grönkål 1 dl hackade rostade hasselnötter olivolja salt, malen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. 3. 12 BUFFÉ 12 • 2017 ½ tsk peppar. Häll oljan över rot 4. 5. till en lite tjockare dressing. 6. ut den över rotsellerin och ställ in 7. Strö över hasselnötterna och ringla över lite av dressingen. Bjud resten till. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos och ägg. ostalternativ. PICKLAD RÖDKÅL Prova en ny lite krispigare rödkål i år. I stället för att kålen kokas på FÖR 6–8 PERSONER 500 g rödkål 1 dl vitvinsvinäger 1 dl strösocker 3 dl vatten 2 msk finriven färsk ingefära 1 liten kanelstång 3 stjärnanis 1 tsk hel svartpeppar ½ tsk salt GÖR SÅ HÄR: 1. Hyvla rödkålen tunt, gärna på 2. Koka upp alla övriga ingredi en kryddig lag. 3. 4. Förvara kålen övertäckt i kylen. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos,