Buffé 1
Huvudrätten på snygga fat Kryddstekt oxfilé, rödv
inssky, bakad selleri i brynt smör, tryffelpuré & sotad broccoli med dragon KRYDDSTEKT OXFILÉ OCH RÖDVINSSKY Stek kött och gör sås några timmar före festen. FÖR 6 PERSONER 600 g putsad oxfilé 1 tsk hela svartpepparkorn 8 enbär 2 tsk fänkålsfrön 1 tsk torkad timjan 1 tsk malen koriander 2 dl rött vin 1 msk konc kalvfond ½–1 msk honung 2 msk färskpressad citronjuice smör, salt ev konjak till såsen GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. 2–3 timmar före servering: 3. 30 minuter före servering: Sätt ugnen BAKAD ROTSELLERI I BRYNT SMÖR FÖR 6 PERSONER 1 rotselleri (ca 500 g) 1 bananschalottenlök 1 vitlöksklyfta 50 g smör salt hackad persilja att strö över GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. 3. 4. 5. 1 timme före servering: Sätt ugnen på POTATIS- & SELLERIPURÉ MED TRYFFEL vid servering. FÖR 6 PERSONER 800 g potatis (mjölig sort) 300 g rotselleri 1 dl vispgrädde ½ dl mjölk (3%) 50 g smör 1 msk tryffelolja salt, malen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. 2. ånga av någon minut. 3. 4. Vid servering: 31 Håll värmen! Värm gärna serveringsfat och tallrikar försiktigt i ugnen på ca 75°C några minuter så håller maten värmen.