Buffé 1
BUFFÉLABBET På ica.se/buffe hittar du även Buffél
abbets bästa köttbulle, gravlax, gräddkola och lussebulle. »Köttbullarna« som passar alla! BÄSTA VEGANSKA »KÖTTBULLEN« värma i ugnen vid servering. GER 40–50 VEGOBULLAR 300 g tinad, fryst sojafärs ½ dl torkade gröna linser (ca 40 g) 10 kryddpepparkorn 10 enbär 1 gul lök (ca 120 g) 2 dl havregrädde (13%) 1 krm malen kryddnejlika 1 msk japansk soja 1 grönsaksbuljongtärning eller 1 msk grönsaksbuljongpulver ½ msk grovkornig söt senap 1 dl ströbröd 100 g kokt skalad rotselleri (kall) 100 g kokt skalad potatis (kall) 1 tsk fiberhusk mjölkfritt margarin till stekning 24 GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten, eller minst 8 timmar. 2. Häll av linserna och låt dem rinna av väl. 3. 4. löken i margarin i en stekpanna tills den är mjuk, ca 3 minuter. 5. Tillsätt havregrädde, kryddpeppar, enbär, kryddnejlika, soja, buljongtärning och senap. Låt koka ca 3 minuter. Mät upp ca 1½ dl lökgrädde. Häll i en bunke och blanda ner ströbröd. Låt svälla ca 5 minuter. 6. Mixa linserna i en matberedare andra bullar 7. Blanda ner linser, rotselleri, potatis, blandningen. Blanda till en slät smet. Låt svälla i ytterligare 5 minuter. 8. Sätt ugnen på 175°C. 9. gångar i rikligt med margarin på hög TIPS! LAGA I FÖRVÄG Gör gärna bullarna en eller två dagar i förväg. Låt dem svalna och förvara i kylen. Värm vid servering på 150°C ca 20 minuter eller tills de är varma. efter jul… I Buff élabbets veganska »köttbulle« var vi ute efter juliga smaker, och därför ingår kryddnejlika och kryddpeppar i receptet. Men receptet håller även till vardags. Hoppa över kryddorna eller byt ut dem mot andra. Här är det fritt fram att labba med vitlök, chili, örtkryddor och paprikapulver. Men behåll gärna senapen – den bidrar till smakdjup och köttbullekaraktär. För alla fi nns vid respektive recept på ica.se/buff e.