Buffé 1
Julmorgon! Starta dagen med en frisk och söt citr
ussallad. RISGRYNSYOGHURT MED KÖRSBÄR Perfekt till frukost – eller som dessert! FÖR 4 PERSONER Rör ihop 500 g risgrynsgröt, 1 dl grekisk yoghurt och ½ tsk vaniljpulver. Blanda 250 g frysta, tinade körsbär med 1 krm vaniljpulver och ev honung. Fördela risgrynsyoghurten i glas eller skålar och toppa med körsbär och hackad rostad mandel. DRAGONGRILJERAD JULSKINKA Griljera en liten skinka eller ett kokt rimmat kalkonbröst. 1 LITEN JULSKINKA 1 kokt rimmad skinka eller kalkonbröst (ca 1 kg) 6 torkade fikon 1 äggula 2 msk dijonsenap 2 msk grovkornig senap 1 msk torkad dragon ½ msk majsstärkelse ½ dl panko GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C, övervärme/grill. 2. kallt vatten. Häll av och låt rinna av väl. Skär i mindre bitar. Mixa 3. Skär bort svålen och torka av skinkan väl med hushållspapper. Lägg skinkan i en ugnsform. 4. Pudra över majsstärkelsen. Bred på griljeringen och strö över pankon. Ställ in mitt i ugnen 10–15 minuter. JULIG FRUKTSALLAD Vacker och smakrik. FÖR 4 PERSONER Skala 8 småcitrus med kniv. Skär sedan i tunna skivor. Skär 2 sharon i tunna skivor. Varva citrus och sharon på ett fat. Rör ihop 2 msk färskpressad citrusjuice, 1 krm vaniljpulver, 1 krm malen kanel och ½ krm malen kryddnejlika. Ringla över frukten. Strö över ca 1 dl frysta eller färska granatäppelkärnor. BUFFÉ 12 • 2017 17