Buffé 1
Lång fruko st JULFRUKOST Det vanliga vörtbrödet b
yts ut mot kalljästa vörtfrallor, kaffet blir en kryddig smoothie och skinkan griljeras med dragon och fikon. Njut av julledigheten och en smakrik frukost! RECEPT SOFIA NILSSON FOTO LENNART WEIBULL STYLING EMMY LUNDSTRÖM KALLJÄSTA VÖRTFRALLOR Jäs degen under natten och njut av färska frallor på morgonen. CA 15 FRALLOR 25 g färsk jäst 1 dl kallt vatten 4 dl porter eller julmust ½ dl mörk sirap 1 tsk salt 2½ msk vörtmix 1 msk rapsolja 2 dl grovt rågmjöl 7 dl vetemjöl 1 dl hasselnötter 1 dl blötlagda russin mjöl till utbakning GÖR SÅ HÄR: 1. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn deg. 2. Stjälp ut på mjölad bänk. Dra ut degen lite och skär i ca 15 bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Sikta över mjöl och täck med plastfolie. Låt jäsa i kylen över natten eller minst 8 timmar. 3. Ta ut frallorna och ta bort plastfolien. Låt jäsa ca 40 minuter i rumstemperatur. 4. Sätt ugnen på 225°C. 5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. 16 BUFFÉ 12 • 2017 JULIG KAFFESMOOTHIE Kryddigt kaffe i smoothieform. GER 2 GLAS Mixa 2 dl havredryck eller mjölk, 1 fryst banan (i skivor), ½ dl starkt kaffe, 1 krm vaniljpulver, 1 krm malen kanel, ½ krm malen kardemumma och ev 1 tsk honung slätt i en blender. Häll upp i två glas. Toppa med malen kardemumma eller kanel. För alla fi nns vid respektive recept på ica.se/buff e.