Buffé 1
GETOSTRULLE Mixa 200 g getost med 100 g naturell
färskost. Forma till en rulle i bakplåtspapper och lägg i kylen minst 1 timme. Blanda 1 dl hackade nötter eller frön, 2 msk hackad rosmarin och . Rulla getosten i kryddblandningen. Servera med kex. RÄKCROSTINI MED KORIANDERMAJO BLOMMIGA BETOR OCH ROSA BISKVIER Ätbara klappar är bäst! Gör tryffelfudge eller lingonbiskvier och packa in fint. Inled nyårsafton med en cocktail på clementin och avsluta med en tiramisu-glasstårta. RECEPT SOFIA NILSSON FOTO & STYLING EVA HILDÉN Skicka gärna tips till mig: eller ta en bild på ditt tips och hashtagga #buffetipset på Instagram. Publicerade bidrag får boken »Frukost hela dagen« av Anna och Rasmus Axelsson (Natur & Kultur). Mixa 1 dl majonnäs och 1 dl färsk koriander slätt. Krydda med salt och peppar. Hacka 200 g skalade räkor grovt. Blanda med majonnäsen, och 1 krm . Fördela på ca 20 crostini. Toppa med sesamfrön och . RÖDBETSBLOMMA MED ÄDELOST Kocken Stefan Ekengren på krogen Hantverket i Stockholm tipsar: Skiva 2 skalade stora rödbetor tunt, gärna på mandolin. Koka upp , 1 dl strösocker och . Häll den varma lagen över rödbetsskivorna, låt dra minst 6 timmar. Blanda 100 g smulad ädelost med 2 msk färskost och 1 tsk honung. Lägg rödbetsskivorna på en handduk, vänd dem så att de blir torra runt om. Lägg ca 1 tsk oströra på varje skiva och forma till »blommor«. Snabb tryff elfudge Julklappspanik? Gör en fudge och 1 burk kondenserad mjölk (397 g), 300 g hackad mörk choklad (70 %) och 1 tsk i en kastrull. Värm tills chokladen smälter, ca 5 minuter. Rör ner hasselnötter. Häll i en bakpappersklädd form, ca 15 x 20 cm. Ställ i kylen minst 6 timmar. Skär i ca 20 bitar. 18 BUFFÉ 12 • 2017 3 x nyårsplock Glasstårta tiramisu Gör nyårsdesserten i förväg och frys in. Mjukrör med ½ ask mascarpone (à 250 g). Bred ut i botten på en bakpappersklädd brödform, ca 10 x 20 cm. Ställ i frysen 15 minuter. Blanda 1 dl kallt starkt kaffe med 1 dl amaretto. Doppa ena sidan av i kaffelikören och lägg på vaniljglassen. Ställ i frysen. Mjukrör med resten av mascarponen (½ ask) och 3 msk kallt starkt kaffe. Bred detta över kexen i formen. Doppa ytterligare 8 kex i kaffelikören och lägg på glassen. Frys minst 3 timmar. Ta ut tiramisun och pudra över kakao vid servering. För alla fi nns vid respektive recept på ica.se/buff e.