Buffé 1
nj ut på nyår Sätt stämningen med lyxigt plock, l
axtartar i salladsblad, hummersliders och minihasselbackare med löjrom. Gå vidare med oxfilé, bakad rotselleri och dragondressad broccoli. Men viktigast av allt, finalen – kocken Stefan Ekengren vet hur man gör världens mest lättfixade nyårsdessert som går hem hos alla. RECEPT STEFAN EKENGREN FOTO LENNART WEIBULL STYLING YLVA BERGQVIST LYXIGT NYÅR! Inled med plock LAXTARTAR MED ÄPPLE & PEPPARROT Förbered laxröran dagen före så går det snabbt vid servering. GER 6 SALLADSKORGAR 100 g kallrökt lax 1 gemsallad/hjärtsallad 4 rädisor 1 syrligt äpple ½ –1 msk finriven pepparrot ½ dl majonnäs salt, malen svartpeppar gräslök och finstrimlad pepparrot till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Skär loss roten från salladen och 28 BUFFÉ 12 • 2017 plocka bladen. Skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin. Förvara sallad och rädisor övertäckta i kylen. 2. Skär laxen i små tärningar. Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna strimlor. 3. Blanda lax, äpple, pepparrot, 1 krm salt och 1 krm peppar med majonnäsen. Förvara i kylen. 4. Vid servering: Lägg salladsskålarna på ett fat, klicka i laxröra, toppa med rädisor, gräslök och pepparrot.