Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 Äpplen står i många kulturer för vis
dom, hälsa och makt. Det är en symbol för både kvinnan och svart magi. I en bra historia finns ofta ett äpple med. Tänk bara på Adam och Eva, trojanska kriget, Snövit, Wilhelm Tell, Kung Artur... Till höstens fröjder räknas onekligen äpplena. Träd dignande av blanka, saftiga äpplen. Ljuvligt doftande äppelkakor och en massa härliga äppelrätter. Här får du recept för alla smaker. APPELCHUTNEY IWOKPANNA En het och sötsur chutney är god att servera till många olika rätter, den passar till såväl stekt kyckling med potatisklyftor som kokt rimmad fläsklägg med rotfruktsfräs och lammfärsbiffar med ris. FÖ R 4 PERSONE R 2- 3 små lökar 2 vitlöksklyftor 1 liten bit chilifrukt 4 äpplen 1 msk rapsolja 1 tsk spiskummin 1 tsk ingefära % dl brun farin 2 msk vinäger 3 msk russin vatten Buffé 9/1998 AV LOTTA BRINCK FOTO: NISSE PETERSON GÖ R SA HÄR : 1. Skala och skär löken i tunna klyftor, vitlöken i skivor. Dela chilipepparn, peta bort fröna, skär bort mellanväggarna och strimla tunt. Skär äpplena i klyftor, skär bort kärnhuset men skala dem inte. 2. Hett upp oljan i en wokpanna. Lägg i lök, vitlök och chilipeppar. Fräs någon minut under omrörning. 3. Strö över spiskummin och ingefära. Rör om. Tillsätt farinet och låt smälta. 4. Häll i äppelklyftorna. Rör om. Tillsätt därefter vinäger och russin. 5. Fräs några minuter tills äpplena är mjuka. Späd med vatten om det kokar torrt. 11
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44