Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 SAFTI G STE K ME D ÄPPLE N Vackert o
ch framförallt mycket gott blir det att steka små fasta äpplen och lök vid sidan av en lammskånk. Äpplena ger lite svrlighet åt steken och smakar en aning vitlök, löken ger must åt anrättningen och dessutom bildas en härlig skv i ugnspannan. FÖ R 8 PERSONE R 2V4-2% k g lammstek med ben 1 pressad citron V2 dl japansk soja 1 tsk grovmalen svartpeppar 2 tsk torkade eller 2 msk färsk rosmarin 2 vitlökar 15 steklökar Buffé 9/199 8 15 små äpplen SÅS : 5 dl sky + vatten 1 dl grädde 3 msk vetemjöl soja, salt GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på i75°c. 2. Torka noga av steken och lägg den i en långpanna. Rör ihop citron, soja, svartpeppar, rosmarin och pressa ner 2 vitlöksklyftor. Pensla steken med detta och sätt in i ugnen. Stek i 30 minuter. 3. Skala lökarna under tiden. Ta ut kärnhusen ur äpplena med äppelpip eller potatisskalare. Stoppa en skalad vitlöksklvfta i varje äpple. 4. Vänd steken efter 30 minuter i ugnen och pensla även andra sidan. Lägg lökarna vid sidan om. Pensla dem. Slå på lite vatten. Stick en köttermometer i stekens tjockaste del. 5. Efter 15 minuter lägger du också äpplena bredvid steken. Fortsätt att pensla steken tills blandningen tar slut och slå på vatten om det behövs. 6. Stek till en innertemperatur av 65°c för rosarött kött och 72°c för genomstekt. 7. Svep in steken i smörpapper och låt den vila i minst 10 minuter innan du skär upp den. 8. Ta vara på skyn som bildas. Mät den och späd med vatten till 5 dl. Tillsätt 1 dl grädde och vispa i 3 msk vetemjöl. 9. Koka upp under omrörning och koka i ett par minuter. Smaka av med några droppar soja och ev lite salt. 10. Kokt pressad potatis liksom gröna bönor är gott till steken. 13
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44