Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 Fransk hö 2 •musijc j ^ojjpsj , Vil/
j-j-jsj/jd ä CJC/J /j-JSjiisj/jdÄ , .Tis* tlantkusfen ä r fisk oc h skaldju r i :eptet ka n lätt variera s efte r ege n ig till elle r dr a ifrån so m d u vil l — FISK- OCH SKALDJURSSOPPA FÖR 4 PERSONER 1 gu l lö k 1 fänkå l 4 vitlöksklyfto r 2 morötte r lite olivolj a 1 påse saffran (1/2 g ) 1-2 ms k tomatpur é 2 d l passerad e tomate r 1 fiskbuljongtärnin g elle r 1 msk fiskfond 2 d l matlagningsvi n 5 d l vatte n 3 ms k konc apelsinjuic e 1 lagerblad 1/2 ms k hackad färs k chilifruk t 3 kr m socke r salt , peppa r 400 g frys t fisk (block) , te x sej 400 g oskalad e räko r 100 g sockerärte r 100 g strimla d purjolö k grovhackad e örter , t e x gräslök , persilj a elle r dil l lite osalta t smö r GÖR SÅ HÄR: Ansa/skala grönsakerna. Strimla lök och fänkål. Grovhacka vitlöken och slanta morötterna. Stek detta i olivolja på medelhög värme. Tillsätt saffran och tomatpuré när grönsakerna börjar bli mjuka. Låt fräsa en stund.Tillsätt passerade tomater, buljongtärning/fond, vin, vatten, apelsinkoncentrat, lagerblad, chili och socker. Låt sjuda i 30-35 minuter på låg värme. Salta och peppra. Skär den tinade fisken i rejäla bitar och lägg ner dem. Låt sjuda i 5-10 minuter till. Skala räkorna. Värm sockerärter, strimlad purjolök, örter och räkor i smör i en panna. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan i varma, djupa tallrikar och fördela grönsaker och räkor över. Tapenadekrutonger är gott till, se tipset.
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44