Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28 ITALIENSKA KÖTTBULLAR Litepyssligt ä
r det att mala färs av bog, tunnbringa och annat småkött, men det blir goda köttbullar. Frys färsen genast om den inte ska användas senast nästa dag. Färska tomater i såsen år klart godast. FÖR 4 PERSONER ca 600 g lammfars 2 skivor vitt formbröd 1 dl mjölk 6 msk nyriven parmesanost 2 msk hackad persilja 1 msk olivolja 1-2 tsk rivet citronskal 1 krm målen kryddpeppar 1-2 vitlöksklyftor salt och svartpeppar 1 ä g g TOiMATSÅS: ca 500 g mogna tomater eller 1 burk krossade å 40 0 g 1 liten gul lök 1 vitlöksklyfta 1 dl olivolja 2- 3 msk tomatpuré salt och 1 tsk socker 5 stora basilikablad GÖR SÅ HÄR: 1. Skålla och skala tomaterna till såsen. Dela i bitar. 2. Hacka lök och vitlök. Fräs detta i olja i en kastrull tills löken är blank och genomskinlig3. Tillsätt tomater, tomatpuré och salt. Koka sakta i ca 45 minuter. Smaka av med socker. Hacka basilikan och tillsätt när såsen är klar. 4. Smula brödet och låt det svälla i mjölken ca 10 minuter. 5. Blanda alla ingredienser till färsen. Pressa i vitlöken. Ställ i kylen i 20 minuter. 6. Rulla små köttbullar och lägg på smörpapper - det är enklast om man sköljer händerna under kallt vatten emellanåt. 7. Stek köttbullarna i en panna på medelvärme tills de har fin färg runtom. Skaka pannan då och då så blir bullarna runda. Servera med tomatsåsen och nykokt pasta. SADEL MED ÖRTKRYDDOR Fransmännen säger carré d'agneau, engelsmännen frenched räcks, och båda avser den övre delen av lammsadeln - delad och utan innerfilén. Ryggbenet är borta och man styckar en bit ner på revbenen. Re butikens styckmästarc om hjälp. Den bit av sadeln med filén som blir kvar kan styckas i kotletter. Obs! Rilden visar dubbla mängden kött, en hel bit och en uppskuren. FÖR 3 PERSONER 1 kort, delad sadel utan ryggben, 600-70 0 g SALLADSTIPS! Blanda gärna flera sorters sallad, det ger fin smak. Ta t ex frisée- och romansallad, basilika, persilja, squash och rädisor. Som dressing räcker salt och olivolja. salt, svartpeppar olivolja timjan och dragon 1 lagerblad 2 dl buljong GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på i75°c. 2. Krydda köttet runtom med salt och peppar. Lägg det i en ugnsform och stick in en stektermometer från kortsidan.
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44