Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 Recept: Jacob Gray/Buffé Foto:TomasY
eh FATTIGA RIDDARE MED VARMA ÄPPLEN Kantskär 4 skivor vitt formbröd. Blanda 1 dl grädde, 1 äggula samt rom/arrak efter smak.Vänd bröden i blandningen så att de drar åt sig vätska. Dela 1 vaniljstång och skrapa ur kärnorna. Lägg kärnor och stång i en kastrull. Häll på 2 dl vatten, 1 msk socker och 1 msk citronsaft. Skala, kärna ur och skär 2 äpplen i klyftor. Koka dem mjuka i lagen under lock 6-7 minuter.Ta upp äpplena och låt dem rinna av ordentligt. Koka ihop lagen till en simmig konsistens. Stek brödskivorna i smör tills de fått vacker färg. Lägg upp på tallrikar. Fördela äppelklyftorna på bröden. Skeda på lite av den simmiga lagen. Servera med lättvispad grädde. Garnera ev med citronskalsstrimlor. TipsITapenadekrutonger. Sätt ugnen på grill, 225°c. Skär en baguette i långa skivor och rosta dem lätt i ugnen. Grovhacka 1/2 dl oliver, 1 msk kapris och 4 sardeller. Blanda detta med 1 dl créme fraiche och 2 msk hackad gräslök. Smaka av med lite peppar. Stryk tapenaden på bröden och toppa ev med en rökt mussla.
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44