Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 INDISK LAMMCURRY Grytbitar av ryggen
passar fint till den här heta grytan. Köttet kan skäras benfritt, men benen kan också vara med i koket för att ge mersmak åt buljongen. FÖ R 4 PERSONE R 1 k g lammkött med ben eller ca 800 g benfritt 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 3 msk margarin 2- 3 tsk curry 1 bit hel kanel V2 tsk kajennpeppar 1-2 tsk salt 1 köttbuljongtärning 3- 4 dl vatten 2 potatisar, i små tärningar 2 dl kokos I dl vatten II I.I.BF.HÖR: tärnad paprika, russin, gurkbitar, skivad banan, jordnötter, gräddfil, jasminris BORSJTJ PÅ RESTER Småbitar som blir över blir god grund till en soppa. Skär bort talg och senor. Ben ger fin smak så det kan man låta vara kvar när man kokar. FÖ R 4-5 PERSONE R 500-600 g småbitar av lammkött IV2 liter vatten 1 msk salt 10 cm purjolök 1 lagerblad V2 tsk timjan 5 kryddpepparkorn 1 köttbuljongtärning 2 små lökar 1 klyfta rotselleri 1 morot 5 rödbetor 3 dl gräddfil 1 ask kryddkrasse eller lite riven pepparrot GÖ R SÅ HÄR : 1. Koka upp vatten och salt. Lägg i köttet, koka upp och skumma ytan väl under ca 10 minuter. 2. Hacka purjon grovt och lägg i den tillsammans med krvddor och buljongtärning. 3. Koka sakta ca 45 minuter eller tills köttet känns mjukt. 4. Sila buljongen och häll tillbaka den i kastrullen. 5. Skala och riv lök, selleri, morot och rödbetor. Tillsätt detta i buljongen och koka ca 10 minuter tills grönsakerna känns lagom mjuka. 6. Servera soppan het. Smaksätt gräddfilen med klippt krvddkrasse eller riven pepparrot och klicka i soppan. GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala och skär löken i klyftor. Hacka vitlöken. Fräs lök och vitlök med margarinet i en grvta tills löken är blank. 2. Tillsätt currvn och låt den fräsa i fettet en stund och tillsätt sedan övriga krvddor. 3. Smula ner buljongtärningen och späd med den mindre mängden vatten. 4. Tärna köttet i mindre bitar och bryn det hastigt i en panna innan det läggs över i grytan. 5. Koka sakta under lock i en knapp timme eller tills köttet känns mört. Späd med mer vatten om så behövs, och smaka av krvddningen. 6. Tärna potatisen och tillsätt den efter halva koktiden, den ska koka sönder och reda grytan. 7. Koka upp vattnet och låt kokosen och russinen svälla i det i en skål. Förbered de övriga tillbehören och lägg upp i skålar. 8. Ta upp köttet med en hålslev. Pressa vätskan lätt ur kokosen och russinen och lägg i grytan. 9. Koka ihop skyn innan köttet läggs tillbaka och hettas upp. 10. Servera curryn het med tillbehören.
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44