Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 MANDAG: Ostgratinerade tortillarulla
r (4 port) Skölj, kärna ur och strimla 1-2 röda paprikor. Skölj och strimla 1 purjolök. Fräs grönsakerna i 1 msk olja. Häll spadet av 1 burk majskorn ä ca 300 g. Låt majsen få fräsa med några minuter. Krydda med 1/2 msk paprikapulver, 1 msk hackad oregano, några stänk tabasco, 2 msk tomatpuré och 1-2 msk ketchup samt 1-2 pressade vitlöksklyftor. Häll på 11/2 dl grönsaksbuljong av tärning. Låt röran koka ca 10 minuter. Salta och peppra. Värm ev 4-8 tortillabröd om de ej är mjuka. Strö på ca 3 dl riven ost och lägg på fyllning. Rulla samman löst och lägg i lätt oljad ugnssäker form. Strö över ost. Gratinera i 225°c, ca 10 minuter. Servera med blandad sallad. TISDAG : Tonfiskpastej (4 port) Häll av spadet från i burk tonfisk i vatten (ca 200 g) och 1 burk champinjoner (ca 200 g). Mixa grovt i matberedare. Tillsätt 1/2 knippa dill, 3 skivor kantskuret vitt bröd, 3 ägg, 2 dl gräddfil, 1 dl matlagningsyoghurt, 1-2 kvistar dragon, 1 krm svartpeppar och 1/2 tsk salt. Kör till en färs. Häll smeten i en form för mikrovågsugn ca 1 liter. Täck och tillaga på full effekt (max 8oow), 10-12 minuter. Servera varm eller kall med gräddfilssås på resterande gräddfil och yoghurt, smaksätt med örtkrvddor. Pastejen kan också gräddas i vanlig ugn i75°c, ca 50 minuter. ONSDAG : Korvpanna med svamp och bönor (4 port) Fräs ca 300 g svamp, gärna blandade sorter, i 2 msk smör eller margarin. Skala och hacka 1 gul lök. Låt den fräsa med. Tillsätt 400 g falukorv i skivor, 1 strimlad kabanossen, 1 finhackad vitlöksklyfta, 1 tsk oregano, 1 krm svartpeppar och 1/2 tsk salt. Häll på 1 dl grönsaksbuljong av tärning. Låt koka ca 5 minuter. Rör ner 1 burk avrunna röda bönor å 400 g och 1/2 gurka i strimlor. Koka ytterligare 5 minuter. Strössla hackad persilja över. Servera med bröd. Morotssoppa med pinjenötter (4 port) Smält 2 msk margarin eller smör i en gryta stor nog till soppkök. Rör ner i 1/2 msk vetemjöl och späd med 1 liter grönsaksbuljong på tärning. Koka ca 5 minuter. Skrapa eller skala 1 kg morötter och riv fint med matberedarens rivskiva. Lägg ner morötterna i soppan. Krydda med ca 1 tsk pressad saft av citron, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Koka 5 minuter. Mixa soppan i matberedare eller mixer. Häll tillbaka i grytan. Rör ner 1-2 dl grädde. Hetta upp. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Tärna skinkan och fräs hastigt i pannan. Servera soppan med pinjenötter och skinka. Bröd och ost är gott till. FREDAG : Färsfylld zucchini (4 port) Dela 2 zucchini på längden. Gröp ur dem med sked. Spar skalen. Blanda 500 g biandfärs, 1 ägg, 1 bit (ca 100 g) riven rotselleri och rivet zucchinikött till en färs. Krydda med 2 msk kapris, 1 krossad vitlöksklyfta, 1 tsk curry och 1 tsk salt. Fyll zucchiniskalen med färsen. Ställ dem i en ugnssäker form. Strö över 2-3 dl riven ost. Tillaga i ugn 225°c, ca 30 minuter. Servera ev med kokt potatis och en blandad sallad.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44