Loading...
Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat På kakaoplantagen
Hemlagat I säsong: Betor
r l ase ki s Rödbetssoppa med vitkål och smetana
4 PORT 25 MIN 5 rödbetor 1 potatis 1 morot 1 liten bit vitkål 1 stor gul lök 2 msk smör 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 2 msk vitvinsvinäger salt och peppar TILL SERVERING 4 msk smetana 4 inlagda hela gurkor 4 skivor mörkt rågbröd smör 1. Skala rödbetor, potatis, morot. Riv allt på den grova sidan på ett rivjärn. Skala och hacka löken och skär kålen i tunna skivor. 2. Ta en stor gryta och sätt på medelvärme. Smält smöret och tillsätt alla grönsaker. Låt steka på medelvärme utan att det tar färg, tills löken är mjuk. 3. Tillsätt vatten, buljong, vinäger, salt och peppar och låt koka i 15 minuter. Rör om då och då. 4. Smaka av med salt och servera med tillbehören! Den klassiska rödbetssoppan borsjtj finns i en mängd lokala varianter i många delar av Östeuropa. För en matigare soppa, servera med smulad getost eller stekt haloumi. 14 HEMLAGAT K
Hemlagat Fokus på det gröna
Hemlagat Lyxigare fredagsmys
Hemlagat Skolan: Äppel päppel
Hemlagat Alla kan göra pasta!
Hemlagat Utvalt: Broccoli
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Utblick
Hemlagat Till sist