Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat På kakaoplantagen
Hemlagat I säsong: Betor
Hemlagat Fokus på det gröna
Hemlagat Lyxigare fredagsmys
Hemlagat Skolan: Äppel päppel
Hemlagat Alla kan göra pasta!
Morotspappardelle Öppen lasagne med krämig svartk
ål 4 PORT 30 MIN 1 sats pasta grundrecept 300 g blandad svamp 5 msk olja 1 msk smör 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 350 g svartkål 1 krm muskotnöt 3 dl vispgrädde 2 dl ricotta 3 msk saft av citron 2 msk olivolja med kronärtskockspesto & getost 4 PORT 25 MIN 6 morötter saft av citron 250 g getost salt 1 msk olivolja K RONÄRTSKOCKSPESTO 150 g bladspenat 1 dl olivolja 100 g pinjenötter 2 vitlöksklyftor 1 dl parmesan 1 msk citronsaft 1. KRONÄRTSKOCKSPESTO: Mixa spenat, basilika, kronärtskockor, 1 kruka basilika 3 stora kronärtskockshjärtan, färska eller konserverade salt och peppar 1 kruka basilika VALNÖTSDUKKAH 1 dl valnötter dl solrosfrön tsk fänkålsfrön tsk torkade chiliflakes tsk flingsalt tsk malen svartpeppar 2. VALNÖTSDUKKAH: Dela valnötterna grovt och rosta gyllene i torr stekpanna. Häll i en skål. Rosta solros- och fänkålsfröna på samma sätt. Mortla alla ingredienser grovt, lite i taget, och häll i en skål. 2. Gör pastadegen enligt receptet. Kavla ut fyra tunna, lätt mjölade degplattor. Skär till fyra rektanglar, ca 15x25 cm. 3. Rensa och stek svampen i 2 msk olja och 1 msk smör. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt. dl olja och hälften av pinjenötterna grovt i matberedare. Tillsätt vitlök, parmesan, citronsaft och resten av oljan och mixa till en grov smet. Smaka av med salt och peppar. 2. Skala morötterna. Skala dem sedan med osthyvel eller mandolin till breda, tunna ”pappardellepasta”. Blanda runt med olivolja, lite salt och citronsaft. Fördela på 4 tallrikar. Servera med pesto, getost och pinjenötter. 4. Skala och finhacka löken. Skiva vitlöken tunt. Fräs i 3 msk olja 5 min utan att det tar färg. Rensa svartkålen från stammen och dela i grova bitar. Tillsätt i pannan och höj värmen lite. Skaka pannan så det inte bränns. Salta, peppra och strö över muskot. Tillsätt grädde och koka 2 min. Sänk värmen och blanda i ricotta och citronsaft. 5. Koka pastaplattorna i saltat vatten i en vid kastrull eller panna. Akta så att de inte klibbar ihop. Häll av och blanda pastan med olivolja. Fördela genast på 4 tallrikar. Varva pastan med svartkålen. Toppa med basilika, valnötsdukkah och peppar. 40 HEMLAGAT
Hemlagat Utvalt: Broccoli
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Utblick
Hemlagat Till sist