Loading...
Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat På kakaoplantagen
Hemlagat I säsong: Betor
Hemlagat Fokus på det gröna
Hemlagat Lyxigare fredagsmys
Hemlagat Skolan: Äppel päppel
Hemlagat Alla kan göra pasta!
Hemlagat Utvalt: Broccoli
Hemlagat Veckomenyn
Mä t t ande MATLÅDOR Transport Soppa är inte allt
id lätt att ta med sig som lunchlåda. Men om du fryser soppan blir den betydligt lättare att transportera och risken för spill minskar! Rostad rotsellerisoppa med gräslökskrutonger SOPPA PÅ BURK 4 PORTIONER 35 MIN TIPS! Diska ur glasburkar från sylt och inlagda grönsaker och använd som matlådor. Perfekt till soppa! 700 g rotselleri 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 morot 2 msk smör 1 dl vitt vin 6 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 3 dl matlagningsgrädde 1 msk japansk soja 4 skivor surdegsbröd 2 msk rapsolja 1 knippe gräslök salt och peppar 1 tsk chiliflakes olivolja till servering 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Skala rotsellerin och skär i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta 15-20 minuter. 3. Skala och hacka lök, vitlök och morot smått. Smält smöret i en kastrull och stek lök, vitlök och morot mjuka. 4. Bryt brödet i mindre bitar och stek dem gyllene i oljan i en stekpanna. Hacka gräslöken och blanda med krutongerna. 5. Ta ut rotsellerin och lägg i kastrullen med grönsakerna. Höj värmen och tillsätt vinet. Låt det koka ordentligt så att alkoholen försvinner. 6. Tillsätt vatten, buljong, grädde, salt, peppar och soja. Låt koka i 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. 7. Servera med krutonger, olivolja, lite extra gräslök och chiliflakes. HEMLAGAT 49 HEMLAGAT 49
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Utblick
Hemlagat Till sist