Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
FÖRSMAK Hö s t tone r FÖR KÖKET 3 INSTAGRAMKONTON
DÄR MAT BLIR KONST SÄSONGSBÄST 1 @wrightkitchen Amerikansk fotograf som gör konstverk av råvaror och maträtter, ofta sorterat efter färg. Färgstarkt, läckert och otroligt beroendeframkallande! PEPPARROT Den gulvita roten med den kryddiga smaken är en klassiker i det svenska köket. Det är senapsolja som ger pepparroten den peppriga smaken, samma olja som finns i rädisor och vitkål. Pepparrot innehåller mer C-vitamin än apelsiner, och har därför används flitigt som medicinalväxt genom åren. Förvara peppar2 @elleventy Denna begåvade kanadensiska gör småkakor likt ingen annan. Inspireras och imponeras av hennes fantastiskt dekorerade små bakverk, riktigt ögongodis! roten invirad i plast i kylen, så håller den 1–2 månader. Utsätts roten för solljus kan den bli lite grön, vilket inte är farligt. Det går också att frysa pepparrot, riv den då medan den fortfarande är fryst. HÄLSA Rara små ärtor DUBBELT NYTTIG 3 @rymondtn Australiensisk självlärd konditor med en förkärlek för snygga glasspinnar. Pastelligt, lekfullt och otroligt inspirerande för alla som gillar glass och matkonst. Pepparroten fungerar som ett naturligt konserveringsmedel, och används därför flitigt i inläggningar av sill och grönsaker. Smak och funktion i ett, helt enkelt! Får man tag på pepparrot med blad kan de späda bladen användas i sallad. FÖR KÖKET Snyggt paketerat ☞ Glöm begagnade glasslådor, din lunch förtjänar en bättre förpackning! Från Lagerhaus finns ett gäng snygga och praktiska matlådor i plast och glas, för spillfri och trygg transport till jobbet eller skolan. Vilken mat du ska fylla dem med? Titta på sidan 45! Missa inte Elliots korv! ☞ Du har väl inte missat att korven som Elliot Rommel vann ”Sveriges yngsta korvmakare” med finns att köpa i Hemköps butiker? Kycklingkorven med fetaost och oliver är perfekt till en grekisk sallad eller i korv Stroganoff! ☞ De gröna ärtorna är en självklar del av svensk husmanskost, och kanske den första baljväxten man kommer i kontakt med som barn. Och visst är de goda och lätta att tycka om, men ärtorna är också bra för oss, av flera anledningar. Förutom mycket C-vitamin och nyttiga fibrer är de rika på folsyra, som är extra viktigt att få i sig när man är eller vill bli gravid. De innehåller också K-vitamin, som stärker skelettet. Utöver alla dessa fördelar är de resurssnåla att producera, och därmed ett bra val för miljön! 8 HEMLAGAT B I LD: GETTY IMAGES
Hemlagat Hallå där
Hemlagat På kakaoplantagen
Hemlagat I säsong: Betor
Hemlagat Fokus på det gröna
Hemlagat Lyxigare fredagsmys
Hemlagat Skolan: Äppel päppel
Hemlagat Alla kan göra pasta!
Hemlagat Utvalt: Broccoli
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Utblick
Hemlagat Till sist